5 parfema koji ne mirišu kao svi ostali

Danas ćemo pričati o parfemima...

Parfem je identitet svake žene! Mirisne mešavine različitih supstanci mogu da "ukrase" svaki izgled poput dijamantskog nakita. Postoje slatki, citrusni, cvetni i uopšte stotine kategorija koje mogu da pokriju bilo koji ukus i stil.

Danas smo odlučili da napišemo članak o kategoriji parfema koji ne mirišu kao svi ostali... To jest, mislite da vas podsećaju na nešto, ali ne znate na šta, popravljaju vaše raspoloženje za minut, šarmiraju i vode vas na daleka putovanja svojim aromama.

Ali pre nego što počnemo da vam ih predstavljamo jedan po jedan, prvo ćemo sa vama podeliti priču o istoriji parfema.

Prema naučnicima, parfeme su ljudi koristili pre više hiljada godina. Tačnije, prvi mirisi se javljaju u Mesopotamiji u 2. milenijumu pre nove ere, ali i u Indiji u kulturi Inda. Naravno, nisu korišćeni na isti način na koji ih sada koristimo u svakodnevnom životu. Prvi oblik parfema bio je tamjan koji je namenjen verskim ritualima prvo od kraljeva, a potom i od društva. Ovi parfemi su nastali od eteričnih ulja, balzama i drugih prirodnih supstanci. Sva ova misterija i putovanje koje su kreirali svaki put kada bi ih pomirisali brzo su naveli ljude da traže i kreiraju specijalne parfeme. Na primer, sivi ćilibar proizvodi se u digestivnom sistemu kita i koristi se u parfimeriji jer je miris koji dobija sladak, zemljan miris i dugotrajan je tokom vremena. Danas se, međutim, autentični sivi ćilibar vrlo retko koristi u parfimeriji, a zabranjen je u mnogim zemljama. Iz svih ovih razloga, sintetičko jedinjenje je stvoreno da zameni ovu neobičnu notu u parfemima.

U galeriji smo izdvojili neke od najposebnijih parfema sa retkim, neočekivanim notama koje će zaista „ukrasiti“ vaš izgled. Nadamo se da ćete uživati u njima…

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group