Zbogom bore: Sastojak koji je 11 puta efikasniji od retinola

Kako ga bezbedno uključiti u svoju beauty rutinu?

Mnogi ga nazivaju "svetim gralom protiv starenja" zbog njegove sposobnosti da ubrza brzinu obnavljanja ćelija i poveća nivoe kolagena i elastina, smanjujući tako fine linije i bore.

Retinol je bez sumnje najpopularnija reč u svetu lepote, tačnije proizvod protiv starenja poslednjih godina. Šta ako vam kažemo da postoji aktivni sastojak mnogo efikasniji od retinola?

Sledeća velika stvar posle retinola

Ako je vaša koža navikla na retinol i ako tražite još jačeg saveznika u borbi protiv bora (bez lekarskog recepta) onda se morate obratiti samo retinalu.

Da biste razumeli razlike između retinola i retinala, prvo morate da znate ciklus vitamina A. Kada ga telo apsorbuje, vitamin A se pretvara u retinol, a zatim u retinal pre nego što konačno postane retinoična kiselina – oblik koji na kraju koristi naša koža.

Retinolu i retinalu je potpuno isti mehanizam funkcionisanja. Najveća razlika jeste u brzini delovanja. Kliničke studije pokazale su da retinal deluje čak 11 puta brže od retinola.

Zašto je retinal superiorniji?

Pošto retinal preskače korak biohemijske konverzije, deluje 11 puta brže od retinola, što ga čini idealnim za zrele tipove kože i žene koje žele da vide značajno poboljšanje. Takođe je vredno napomenuti da je retinal jedini retinoid koji pokazuje direktna antibakterijska svojstva. To ga čini odličnim izborom i za kožu sklonu aknama. Uz kontinuiranu upotrebu, smanjuje bakterije odgovorne za bubuljice i ostavlja kožu čistom, blistavom i mladalačkom.

Kao i retinol, retinal može izazvati iritaciju, ljuštenje i crvenilo nakon prvih aplikacija. Postepeno uvođenje u svoju rutinu je najbolji način da izbegnete ove neželjene efekte. Počnite sa proizvodom sa niskim procentom retinala i koristite ga jednom ili dva puta nedeljno. Postepeno i čim vaša koža postane tolerantna na sastojak, možete preći na proizvode sa većim sadržajem, ali i češćim nanošenjem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group