Beauty - Nega

Zašto bi trebalo da izbegavate maramice za uklanjanje šminke sa lica?

Na policama drogerija redovi kozmetičkih preparata su čini se beskonačni.

Među njima jedna savremena žena se trudi da pronađe ono što joj je zaista neophodno za negu njene lepote. Tu spadaju neophodni proizvodi (dnevne i noćne kreme), kreativni setovi (ruževi, senke, maskare, puderi), kao i dodatni (serumi i ulja). Ali u celoj priči ima još jedna kategorija koja pokriva sredstava za uklanjanje šminke. Ova kategorija naizgled deluje bezazleno, ali je daleko od toga. Prema tvrdnjama dermatologa maramice za uklanjanje šminke nanose veliki štetu vašem licu, i potrebno ih je izbegavati.

Postavite pitanje bilo kom stručnjaku za negu kože “šta je osnova zdravlja kože i dobra rutina njene nege”, odgovor koji ćete dobiti je “čišćenje lica”. Pravilno čišćenje, dodaćemo. Međutim sa maramicama za skidanje šminke ne postižete ono što ste zamislili. Iako može delovati kao da ste sa njima skinuli svu šminku i prljavštinu, to se ne događa kada upotrebite maramice za skidanje šminke.

ZAŠTO SU MARAMICE ZA LICE POGREŠAN IZBOR?

Kako bi uklonili svu šminku i prljavštinu sa svog lica poželjno je da koristite mleko za skidanje šminke i tupfere. Nakon upotrebe ovih tradicionalnih sredstava za čišćnje lica sledi umivanje nakon čega imate čisto lice, što sa maramicama za lice nije slučaj. One ostavljaju tanak sloj na koži koji je čini lepljivom i samim tim to dovodi do začepljenja pora i stvaranja mitisera. Najčešće pitanje koje dermatolozi postavljaju svojim novim pacijentima koji se bore sa aknama i mitiserima na licu je “šta koristite za uklanjanje šminke sa lica”.

Praktične su, priznajemo, staju u svaku torbu i jednostavnije je imati ih pri sebi nego mleka i tupfere za skidanje šminke. Međutim vaša koža će vam biti zahvalna ako ih ne budete koristili. Maramice za lice su poput tajnog neprijatelja u svetu nege kože; čini se da rade ono što bi trebalo a ustvari samo razmazuju prljavštinu po licu.

SASTAV MARAMICA ZA LICE

Kako bi bolje razumeli problematiku oko maramica za skidanje šminke sa lica, treba da se osvrnete na njihov sastav. One obično sadrže značajan procent konzervansa kako bi se na njima sprečio rast bakterija i gljivica, budući da su stalno izložene vazduhu. Konzervansi s druge strane su poznati po tome što izazivaju iritacije na osetljivoj koži.

EKO – NEPRIJATELJSKI NASTROJENE

Maramice za skidanje šminke su napravljene za jednokratnu upotrebu što znači da nisu baš prijateljski naklonjene prema životnoj sredini. One se izrađuju od poliestra ili polipropilena koji su zapravo oblik plastike.

Ž.J.

Izvor: Bustle

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group