Za romantično veče: eterična ulja sa efektom afrodizijaka

Eterična ulja se aktivno koriste ne samo u medicinske svrhe, već i u kozmetologiji.

Mnoga ulja su odlični afrodizijaci. Pre romantične večere, koristite jedno od njih i nećete dugo čekati rezultate.

Ilang ilang

Slatki cvetni miris ilang-ilanga ima opuštajući efekat i stoga je idealan za romantično veče. U Indoneziji postoji običaj tuširanja mladenaca sa cvećem ilang-ilanga. Egzotični miris ublažava anksioznost, ljutnju i dobro se slaže sa citrusnim uljima.

Đumbir

Kada ljudi pričaju o afrodizijačkim esencijalnim uljima, jedan od prvih koje pada na pamet je ulje đumbira. Njegova aroma aktivno utiče na povećanje seksualne želje. Eterično ulje đumbira može se dodati pilingu, kupki ili masaži.

5 kapi ulja đumbira     

3 kapi ulja crnog bibera    

4 kapi ulja kardamoma     

1 kap kedrovog ulja     

mešajte sa 2 kašike glavnog ulja (suncokret, kokos, jojoba)

i 4 kašike šećera     

Naneti na kožu mekim kružnim pokretima i isprati.

Ulje ruže

Ulje ruže ima ne samo delikatnu cvetnu aromu, već i opuštajuća svojstva. Odavno se smatra "ženskim" uljem, pa čak i koristi za smanjenje bola tokom menstruacije.

Ulje sandalovine

Topli drveni miris sandalovine ima smirujući efekat na nervni sistem. Naročito snažno afrodizijačko ulje deluje na muškarce. Možete ga koristiti kao sprej i na primer, na posteljini.

Recept za sprej:    

5 kapi ulja sandalovine     

35 kapi borovog ulja     

30 kapi lavande

ulje crnog bibera

Iz samo jednog imena postaje jasno da je ovo ulje odličan afrodizijak. Ima svojstva zagrevanja, pomaže da se koncentrišete i stimuliše nervnu aktivnost.

Neroli

Ulje sa zanimljivim melodijskim imenom Neroli je izvađeno iz cvetova narandžinog drveta. Spektar njegove akcije je veoma širok - smiruje, poboljšava raspoloženje, cirkulaciju krvi i povećava seksualnu želju, pomaže kod anksioznosti i povećava libido.

Ulje žalfije

Ulje žalfije ima antiseptička svojstva, poboljšava raspoloženje i deluje opuštajuće. Možete ga koristiti kao ulje za masažu.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group