Šta treba da znate o jantarnoj kiselini i zašto je to najbolji lek u trci za savršenu kožu

Jedan od najcenjenijih sastojaka kozmetičkih proizvoda.

Jantarna kiselina se već dugi niz godina koristi u medicini i kozmetologiji i sastavni je deo proizvoda za negu kože. Međutim, ova prirodna komponenta sa jedinstvenim efektom na kožu postala je zaista široko poznata tek nedavno. Reći ćemo vam o magičnim svojstvima jantarne kiseline i zašto vam savetujemo da je tražite u proizvodima za lepotu.

Šta je jantarna kiselina?

Jantarna kiselina je organsko jedinjenje koje se nalazi u ćilibaru, šećernoj trsci i jabukovom sirćetu, kao i u tkivima živih organizama. Spolja, ova supstanca, koja igra važnu ulogu u metabolizmu, obnavljanju ćelija i tkiva i drugim biološkim procesima, su bezbojni kristali.

Koje su prednosti jantarne kiseline za kožu?

Jantarna kiselina je svestran i multifunkcionalan proizvod sa nizom prednosti i za celokupno zdravlje i za kožu. Dubinski čisti pore od mrtvih ćelija, posvetljuje staračke pege, pospešuje zarastanje ožiljaka i bori se protiv znakova starenja. Supstanca je slična dobro poznatoj salicilnoj kiselini, ali za razliku od nje ne ljušti kožu i takođe ima antioksidativna, antibakterijska i antimikrobna svojstva. To je čini prijatnijom za osetljivu kožu. Zahvaljujući antimikrobnim i protivupalnim svojstvima, savršeno leči i vidljive simptome čak i najtežih oblika akni. Konačno, jantarna kiselina takođe savršeno hidrira kožu dok uravnotežuje proizvodnju sebuma, što je čini idealnom i za suvu i za masnu kožu.

Antioksidativna svojstva jantarne kiseline i njena sposobnost da regeneriše kožu i zaceli ožiljke samo su neki od razloga zašto je ona efikasan lek protiv znakova starenja kože.

Studije su pokazale da jantarna kiselina inhibira razgradnju kolagena u koži - u stvari, tako funkcioniše svaki proizvod protiv starenja. Ubrzavajući metaboličke procese na ćelijskom nivou, ovo jedinjenje doslovno promoviše podmlađivanje kože i povećava njenu čvrstoću i elastičnost.

Za koga je pogodna jantarna kiselina?

Jantarna kiselina ne izaziva jak piling i pogodna je za apsolutno sve tipove kože, uključujući i osetljivu. Jedini izuzetak su individualna netolerancija i alergije. Da biste testirali reakciju na proizvod sa jantarnom kiselinom u formulaciji (posebno se preporučuje onima sa osetljivom kožom), možete naneti malu količinu proizvoda na zglob ili iza uha i ostaviti da deluje 48 sati. Ako nema iritacije, slobodno nanesite proizvod na celu površinu kože.

Kako primeniti jantarnu kiselinu?

Danas možete pronaći različite proizvode sa jantarnom kiselinom u sastavu - od dijetetskih suplemenata i tableta do seruma, hidratantnih krema, maski za piling i injekcija. U mezoterapeutskom postupku redermalizacije, na primer, koristi se preparat na bazi jantarne i hijaluronske kiseline - u kombinaciji jedna sa drugom, ove dve supstance ne samo da se bore protiv spoljnih znakova preranog starenja kože, već i doprinose podmlađivanju ćelija i unutarćelijskog nivoa. Osim toga, zdrobljene tablete jantarne kiseline mogu se dodati u vaše omiljene kreme i serume kako bi se njihov efekat udvostručio.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group