Šta se sve može desiti ako ne perete grudnjak često?

Možda vas vreme pritiska, svakodnevni život teče ludim tempom, ali uvek treba da nađete nekoliko minuta da operete svoje grudnjake (kao i ostatak vaše odeće, ali posebno grudnjake). Možda bi trebalo malo više pažnje posvetiti donjem vešu, jer dolazi u direktan kontakt sa kožom.

Šta se može dogoditi ako nastavite da zanemarujete pranje grudnjaka.

1. Bakterije će se nakupiti u grudnjaku

Bakterije, masnoća, prljavština, krema za telo, mikroorganizmi, gljivice - to su samo neke od stvari koje možete naći u svom grudnjaku ako izbegavate redovno pranje.

2. Počeće da miriše čudno

Verovatno ste primetili da generalno, ako nešto ne operete i ne koristite, u nekom trenutku počinje da miriše čudno. Vaš grudnjak nije izuzetak, ma koliko puta ga prskali parfemom kada se oblačite ujutru. Ovaj miris koji će vaše donje rublje u jednom trenutku dobiti, onda će se proširiti na vašu odeću, što znači da ćete za sobom ostavljati ne baš prijatan miris.

3. Grudnjak se može zaprljati

Dezodorans vam je možda najbolji prijatelj, ali ostaje u donjem vešu nekoliko dana i ostavlja bež-žute fleke. Prašina i masnoća takođe prave društvo dezodoransu i stvaraju fleke koje se ne peru baš lako.

4. Može doći do izbijanje akni  

To će se vrlo verovatno dogoditi, posebno ako vežbate u sportskom grudnjaku. Donje rublje koje je mokro od znoja jedan je od najčešćih uzroka akni na telu i ako vam se nikada nisu desile, ne morate sami da ih izazivate. Pošto su grudnjaci zategnuti i dolaze u direktan kontakt sa kožom, sve bakterije i klice mogu razviti akne u predelu ispod grudi i leđa usled trenja i prekomerne toplote. Sportske grudnjake, posebno, treba prati nakon (najviše) dve upotrebe.

5. Možete razviti osip ili infekciju

Odeća je jedna od glavnih stvari u našem životu koja može izazvati ozbiljnu iritaciju kože. Ponekad je kriva tkanina, ali drugi put iritacija je zbog činjenice da je ne perete dovoljno često. Područje ispod grudi je idealno za bakterije, jer zadržava vlagu i toplotu.  

6. Vaše bradavice mogu da postanu suve

Ispucale bradavice su veoma neprijatna činjenica i jedan od glavnih uzroka su naravno prljavi grudnjaci (naročito u kombinaciji sa suvom kožom). Da bi vaša glava bila mirna, a bradavice srećne, ne zaboravite da operete grudnjak jednom nedeljno i sve će biti u redu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group