Šta ne smete raditi nakon laserske epilacije?

Šest pravila za savršen rezultat!

Da li je ono što čujemo o laserskom uklanjanju dlaka uvek tačno? Postoji mnogo popularnih mitova o ovoj proceduri, koji ponekad mogu dovesti u zabludu i postati okidači za osećaj straha. Danas želimo da stavimo tačke na sva pitanja o ovoj temi.

Lasersko uklanjanje dlaka postalo je jedan od najuspešnijih načina za uklanjanje neželjenih dlačica. Ali da biste postigli najbolje rezultate i izbegli moguće nevolje, važno je poštovati neke važne preporuke u vezi sa ograničenjima nakon procedure.

1. Nakon epilacije, važno je koristiti pantenol ili aloja gel 2-3 dana kako bi se obezbedila hidratacija i regeneracija kože.

2. Uzdržite se od vrućih kupki, sauna, bazena i fizičkih napora 3 dana. Koža nakon laserske epilacije je veoma osetljiva, pa je bolje izbegavati faktore koji mogu da prošire krvne sudove i izazovu iritaciju.

3. Izbegavajte upotrebu agresivnih proizvoda za negu kože u prvim danima nakon procedure. Izbegavajte pilinge i aktivne kozmetičke proizvode, jer mogu izazvati dodatnu iritaciju.

4. Zaštitite kožu od trenja, ogrebotina i mehaničkih uticaja na mestima gde je postupak obavljen. Takvi postupci mogu dovesti do oštećenja kože i pogoršati problem.

5. Nakon procedure, koža postaje osetljivija na sunčevu svetlost. Zaštitite je od sunca kremom sa visokim SPF-om kako biste izbegli iritaciju, hiperpigmentaciju i opekotine.

6. Nakon procedure, specijalista za uklanjanje dlaka će vam dati individualne preporuke za negu kože kako biste postigli maksimalan efekat.

Pažljivim poštovanjem ovih preporuka pružićete pouzdanu zaštitu koži i pomoći joj da se brže oporavi. Zapamtite da je oprez i kompetentna nega ključ lepe i zdrave kože nakon laserske epilacije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group