Šta je "slugging" ili zašto treba koristiti vazelin za savršen izgled kože?

Slugging je upotreba vazelina ili balzama na bazi vazelina kao poslednjeg koraka u vašoj večernjoj rutini nege kože. Kada se nanese na kožu nakon čišćenja i hidriranja, "zapečatiće" vlagu i poboljšati apsorpciju aktivnih sastojaka seruma i krema.

Kako se to radi?

Vazelin je beli ili žućkasti žele koji se sastoji od složenih ugljovodonika. Sam po sebi, ne brine o koži i ne hidrira je. Vazelin stvara svojevrsnu barijeru na koži i štiti je od uticaja okoline i sprečava isparavanje vlage (transepidermalni gubitak vode je smanjen za 99%).

Dakle, slugging je stvaranje svojevrsnog „staklenika“ za kožu. Pod njim se stvara okruženje u kojem se koža može oporaviti. Svako oštećenje sa takvom pažnjom će se brže zalečiti, a pored toga, vazelin ima antimikrobna svojstva.

Važno je zapamtiti da u ovom slučaju količina nije jednaka kvalitetu. Debeo sloj vazelina na licu neće poboljšati efekat, već će ostaviti samo masne mrlje na jastučnici. Da biste videli efekat sledećeg jutra, potrebno je da nanesete prilično malo vazelina na lice – otprilike veličine graška.

Moramo naglasiti da ne morate brinuti da će ovaj režim nege kože dovesti do neke upale - vazelin se smatra nekomedogenim, što znači da neće zapušiti vaše pore. Njegova molekularna veličina ga sprečava da prodre u dublje slojeve kože, zbog čega se zadržava na samoj površini. 

Ukoliko je vaša koža kombinovana ili masna, ne bi trebalo da praktikujete ovaj ritual previše često - jednom do dva puta nedeljno će biti sasvim dovoljno, dok se osobama sa suvom kožom sklonoj iritaciji preporučuje i češća upotreba. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group