Šta je atelokolagen i kako deluje?

Pripremite se da izgledate 5 godina mlađe!

Estetska medicina nas godinama iznenađuje novim metodama održavanja svežeg, lepog i mladog izgleda. Postoji mnogo mogućnosti da se postigne besprekorna lepota, od botoksa, preko hijauloronske kiseline, do atelokolagena!

Prirodna supstanca je već našla mnogo fanova i često se koristi se u kozmetičkim salonima. Kako izgleda postupak ubrizgavanja atelokolagena i kakav efekat ima na kožu? Dajemo vam nagoveštaj!

 Atelokolagen - šta je to?

Atelokolagen je moderan preparat za intenzivnu terapiju protiv bora i prevenciju gubitka opuštenosti kože, kao i za lečenje ožiljaka od akni i atrofičnih postoperativnih ožiljaka. To je supstanca koja se koristi u kozmetologiji i dermatologiji i modifikovani oblik kolagena. Stimuliše proizvodnju novih fibroblasta, koji povećavaju proizvodnju kolagena tipa III.

Kolagen je protein koji se prirodno nalazi u koži, odgovoran za njenu elastičnost i čvrstinu. Atelokolagen je prošao kroz proces fragmentacije koji smanjuje njegove čestice na veličine koje se bolje apsorbuju u naše telo. Zahvaljujući ovom procesu, ima bolju sposobnost da prodre u izgled.

 Atelokolagen - upotreba i efekti

Preparat se primenjuje invazivnom metodom, često u najdelikatnije delove lica kao što su oči, čelo ili brada. Ukupna terapija se sastoji od 2 do 4 tretmana, a prvi efekti su vidljivi nakon 7-14 dana. Preporučuje se četiri tretmana u razmaku od dve nedelje da bi se postigao potpuni efekat terapije. Nakon ovog vremena, razlika u elastičnosti i gustini kože je jasno vidljiva. Efekat mlađeg izgleda traje od 12 do 18 meseci.

Preparati koji sadrže atelokolagen često se koriste za poboljšanje stanja kože, posebno u slučaju bora, gubitka elastičnosti i drugih simptoma starenja kože. Njihov cilj je da hidriraju, učvrste i zaglade kožu povećavajući njenu sposobnost zadržavanja vlage i podržavajući procese ćelijske regeneracije. Atelokolagen daje veoma prirodan efekat, bez preterivanja i neželjenih efekata, zbog čega ga koriste i stariji i mladi ljudi koji žele da rano vode računa o stanju svojih ćelija (podsetimo se da kolagen prirodno nestaje posle 25. godine)

Efikasnost atelokolagena može varirati u zavisnosti od proizvoda i individualnih karakteristika kože osobe. Vredno je konsultovati se sa dermatologom ili specijalistom estetske medicine kako biste odabrali odgovarajući proizvod, način i učestalost njegove upotrebe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group