Pripremite kožu za leto i zaustavite njeno prevremeno starenje

Toplo vreme nam već polako stiže i jedva smo ga dočekali, ali da je i naša koža toliko "srećna"?

Znate i same da je sunčevo zračenje dosta štetno, a da su uvek prve na udaru naša koža i kosa. Niko još ne voli da u tridesetim ili ranije ima kožu sa borama i flekama od sunca, a koje najviše nastaju upravo od sunca.

Pogledajte naše savete koji će vam pomoći da tokom leta na pravilan način zaštitite kožu i sačuvate je od prevremenog starenja.

1. Prvi znakovi

Prvi znakovi koji ujedno predstavljaju i glavne su manjak elastičnosti kože (osećaj konstantne zategnutosti), prošireni kapilari, sitne bore, zadebljanje kože i pojava fleka.

2. Glavni uzrok

Kao što smo već spomenuli, glavni uzrok prevremnog starenja kože je sunce. Prve znakove možete primetiti u ranim tridesetim, ali nije retka pojava da se pojave i ranije - čak i u dvadesetim.

3. Nega kože

Kako biste zaštitili kožu na pravilan i efektan način potrebno je da obavezno i svakodnevno koristite kozmetiku sa zaštitnim faktorom, kao i one kreme koje hidriraju kožu i koje su bogate antioksidantima: retinolom, flavonoidima i koenzimom Q10.

4. Slobodni radikali

U koži se stvaraju slobodni radikali zbog delovanja ultraljubičastih zraka. Ti slobodni radikali uništavaju kolagen i elastin koji predstavljaju dva vrlo bitna sastojka za zdravu kožu. Zato je toliko bitno da se zaštitite sa kremama koje imaju visok zaštitni faktor.

5. Najviše pažnje treba da obrate

Ako imate svetliji ten i oči, potrebno je da obratite malo više pažnje na negu. Vaša koža je podložnija stvaranju fleka i gorenju i osetljivija, kao i žene koje imaju pegice. Obavezno nosite i naočare za sunce, kako vam štetna zračenja ne bi pokvarila vid.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group