Beauty - Nega

Prednosti jamajčanskog ricinusovog crnog ulja za kosu i kožu

Verovatno ste i ranije slušali o korisnim svojstvima ricinusovog ulja, međutim da li ste imali priliku da se susretnete sa jamajčanskim crnim ricinusovim uljem?

Po čemu je drugačije od klasičnog? I još važnije pitanje: na koji način može doprineti vašoj lepoti i zdravlju? Poslušali smo preporuke stručnjaka i ovom prilikom vam prenosimo njihova iskustva.

Obično ricinusovo ulje se izdvaja iz semenki biljke ricinusa i zatim presuje hladnim postupkom. Rezultat je bledo ili providno ricinusovo ulje. S druge strane, kod jamajčanskog crnog ricinusovog ulja, koristi se drugačija metoda ekstrakcije. Semenke se prvobitno prže, a potom usitnjavaju do praškastog oblika. Na samom kraju, dodaje se voda i data smesa se lagano kuva na vatri. Rezultat je tamno smeđe gusto ulje, koje zovemo crno ricinusovo.

Ovo je njihova glavna razlika, s tim da se ricinusovo više koristi i prerađuje u komercijalne svrhe dok se njegov jamajčanski rođak pravi tradicionalno i koristi više lokalno. Kako vam sve ono može pomoći, otkrijte u našoj galeriji:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group