Prednosti brijanja lica (dermaplaning kod kuće) za žene

Brijanje lica je još uvek tabu tema kod mnogih žena...

Kada je u pitanju pričanje o brijanju lica pred muškarcima, mnoge žene se osećaju neprijatno. Depilacija je već druga stvar i nekako je prihvatljivija od brijanja. Ako žena kaže da brije ruke, reakcije su različite - od čuđenja do neke staloženije reakcije. Za noge je već okej, svi smo upoznati sa tim pa čak i muškarci, ali šta ako se spomene brijanje lica?

I ne, ne mislimo na muškarce. Brijanje lica kod žena je trend koji polako postaje sve popularniji. Pored toga što se uklanjaju dlačice sa lica na najbezbolniji način, govori se da brijanje takođe utiče i na zategnutost i sjaj kože, a pritom se dlačice ne vraćaju kao surovi debeli i crni „neprijatelji“, već u istoj debljini i boji kao pre brijanja. Da li je to mit ili ne?

Mnoge blogerke na Youtube platformi su ovo isprobale i oduševljene su rezultatima - njihova koža je postala mekša i nekako sjajnija.

Blogerka Kirbi Džonson u svom videu, vezanom upravo za brijanje, otvoreno priča o svom problemu sa brkovima i većim brojem dlačica na licu. Iako ima tu sreću da ima svetao ten i plave dlačice, opet su joj smetale jer ih je bilo mnogo. Sa druge strane, koža joj je dosta osetljiva i svaki vid depilacije i uklanjanje dlačica bi joj napravio samo osip. Nakon saveta druge i poznatije blogerke koja joj je preporučila da proba da obrije lice - ona je to uradila, a rezulat je bio neverovatan.

Nakon nekog vremena, primetla je da joj je koža zategnutija i sjajnija. Pored toga, šminka, a naročito puder joj mnogo bolje pristaje nego pre i oseća više samopouzdanja nego ikada!

Jedini problem je što još uvek ne znamo kako ovaj „tretman“ utiče na žene sa tamnijom bojom dlačica i da li se vidi koren ili ne. Ipak ne želimo da se skroz poistovetimo sa muškarcima i da dobijemo one crne tačkice koje imaju oni sa jačom i tamnijom bradom.

Da li biste vi obrijali lice nakon ovakvog saznanja i šta mislite o ovome?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group