Beauty - Nega

Ovih 5 sastojaka tražite pri kupovini noćne kreme

I ptice na grani već znaju da je noćna krema neizostavni deo svakodnevne rutine kada je održavanje kože u pitanju.

Nakon svih onih teških preparata koje nanosimo na svoje lice tokom dana, valjalo bi izabrati adekvatnu formulu noćne kreme. Upravo ona deluje kao nevidljivi tretman i obezbeđuje takozvano ciljano delovanje ne bi li rešila probleme sa kožom.

Jako je važno u kupovinu noćne kreme krenuti naoružan spiskom sastojaka koje svaka kvalitetna krema mora sadržati, a oni su:

Hijaluronska kiselina za suvu, dehidriranu kožu

Najbrži test koji će vam pokazati da li je vaša koža problematična u ovom smislu jeste da je proverite istog onog trenutka kada se probudite. Ukoliko osećate da je vaša koža na licu zategnuta i nekako “tesna” to znači da vam je potrebna dodatna doza hijaluronske kiseline u vašoj noćnoj rutini. Ovaj sastojak je važan jer doprinosi prirodnoj hidrataciji kože, održava je vlažnom a istovremeno i “uči” našu kožu da nakon izvesnog vremena podigne svoj kapacitet za auto-hidriranje.

Vitamin C za izbeljivanje kože

Osim što svi znamo koliki su benefiti ovog vitamina u ishrani, vitamin C ima višestruku korist i kada je u pitanju nega naše kože. Posebno koristan za one koji pate od pigmentacije jer pomaže da očistimo ten i načinimo ga sjajnijim.

Nikotinamid za povećanje kolagena

Nikotinamid ili niacinamid savršeno pomaže kod problema opuštene ili umorne kože tako što direktno pojačava kolagen u koži. Prirodni proces starenja čini da naše telo gubi više kolagena nego što proizvodi, tako da mala pomoć noćne kreme dobro dođe za vraćanje izgubljene čvrstine.

Retinol za sprečavanje nastanka bora

Ovaj sastojak je neophodan u svim tv reklamama za kozmetiku iz prostog razloga što ne postoji ništa tako moćno u ubrzavanju prometa ćelija kože, a sve u cilju sprečavanja pojave finih bora i linija. Noćna krema bez retinola ne može se ni smatrati noćnom kremom, zar ne?

Aloe vera za umirujući efekat

Ovo posebno važi za sve one koji vole boravak na suncu, jer upravo u tim momentima koža prosto vapi za umirujućom kremom. Aloe vera kao savršeni i moćan antioksidans pomaže da se smanji upala kože, pa ne čudi što je baš ona, zajedno sa retinolom najosnovniji sastojak koji svaka noćna krema mora da sadrži u svom sastavu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group