Osetljiva koža: 3 saveta koja vredi znati za pravilnu negu kože

Možda najvažnija stvar koju treba znati pre kupovine i upotrebe bilo kog proizvoda za negu kože je njen tip.

Suva ili masna koža? Kombinovana ili osetljiva koža? U svakom slučaju, svaki tip kože je drugačiji i potrebna mu je posebna nega. Ako imate osetljivu kožu, sve što treba da uradite je da proverite sledeće savete kako biste bili sigurni da rutina nege kože koju sledite nudi najbolje prednosti.

3 saveta koja vredi znati za pravilnu negu osetljive kože:

Pojednostavite svoju rutinu nege kože

Idealna beauty rutina nege za osetljivu kožu treba da uključuje samo nekoliko – neophodnih proizvoda sa blagim sastojcima. To je zato što i mnogi proizvodi i aktivni sastojci mogu izazvati iritaciju i crvenilo.

Obratite pažnju na sastojke

Kao što smo već rekli, osetljivost kože može biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući reakciju na specifične sastojke za negu kože (npr. alfa-hidroksi kiseline i beta hidroksi kiseline, retinol, itd.). Iz tog razloga je dobro izbegavati agrsivne sastojke i parfeme ili eterična ulja pri izboru proizvoda za negu. Alkohol, na primer, može neverovatno da isušuje i iritira kožu. Takođe, miris može izazvati iritaciju i probleme sa kožom kao što su akne i crvenilo. Na kraju, preferirajte nežan proizvod za čišćenje sa blagim sredstvima za čišćenje.

Ostanite hidrirani

Epidermalna barijera je ona koja zadržava vlagu na površini kože, sprečavajući transdermalni gubitak vode. Zbog toga, obavezno hidrirajte kožu ujutro i uveče. Na kraju krajeva, osetljivoj koži je potrebna redovna hidratacija i ishrana. Odabir blage hidratantne kreme može vam pomoći da se oslobodite suvoće, iritacije i zatezanja.

PS: U svakom slučaju izbegavajte nepotrebno izlaganje suncu što je više moguće i nikada ne zaboravite SPF kremu!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group