Nega kože posle pedesete: 3 SOS (pravilne) nege lica

Pravila nege kože se menjaju posle pedesete...

Neposredno pre i ubrzo posle 50. godine, koža počinje da se suočava sa ogromnim hormonskim promenama, koje se, naravno, razlikuju od žene do žene.

U svakom slučaju, većina žena koje su na pragu menopauze ili ubrzo nakon nje primećuju intenzivnu suvoću kože kako na licu, tako i na celom telu, što je posledica hormonskog disbalansa i smanjenja lučenja sebuma.

Iako se stopa starenja razlikuje od osobe do osobe, dosadna i koža bez sjaja, opuštenost, bore i fine linije koje su se sada trajno formirale na koži su uobičajeni karakteristični znaci normalnog procesa starenja, uzrokovani smanjenjem stope obnavljanja ćelija. Zato je dobro redefinisati rutinu nege lica sa ciljem održavanja zdrave i blistave kože.

Tačnije, u dobi od 50 godina, koži je potreban tretman drugačiji od onih koji su potrebni ženi u 30-im ili 40-im godinama. Zreloj koži je potrebna podrška tretmanima koji će je održavati hidriranom, povećati količinu lipida i kolagena, stimulisati obnavljanje ćelija i istovremeno aktivirati njen imuni odgovor.

Šta su SOS pravilne nege?

#1. Pravi proizvodi i prilagođena nega

Ovo „pravilo“ u praksi znači da je preporučljivo birati proizvode koji odgovaraju vašim potrebama, odnosno one koji dubinski hidriraju, smanjuju opuštanje i bore, poboljšavaju gustinu kože i vraćaju joj zdrav sjaj.

#2. Dajte osnovu intenzivnoj rutini, ujutro i uveče

Obavezno je sredstvo za negu lica, vrata i dekoltea ujutru i uveče, a asortiman je širok sa proizvodima namenjenim hidrataciji, zaštiti, ishrani, stimulaciji, zaglađivanju... Od 50. godine pa nadalje primena seruma i krema je neophodna. Kreme za oči i kreme za konture usana takođe deluju terapeutski, izglađujući bore i hidrirajući kožu oko ovih osetljivih područja.

#3. Čuvajte se sunca

Naravno, nikada ne zaboravljamo kremu za sunčanje dok izbegavamo sunce koliko god možemo, pazeći da nas ono uopšte ne vidi tokom dana. Kape i naočare dopunjuju neophodnu zaštitu od sunca.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group