Napravite prirodnu anti-age masku od ananasa

Nažalost, ne možemo zaustaviti vreme ali zato možemo ukloniti znake starenja na našoj koži uz pomoć stvari koje se nalaze u našoj kuhinji.

Uz bore i gubljenje elastičnosti, pojava tamnih fleka je najčešći pokazatelj starenja kože. Hiperpigmentacija je u stvari rezultat prevelikog izlaganja kože UV zracima. Oni koji više vremena provode na suncu imaju veće šanse za dobijanje ovih fleka, ali i genetika igra važnu ulogu. Prave tamne fleke - ne melanomi ili ostale kožne lezije, su generalno benigne. Sa kozmetičke tačke gledišta, one su samo jako iritantne i ništa više.

Međutim, moguće je rešiti se ovih dosadnih tamnih fleka. Iako postoje mnogi proizvodi za njihovo uklanjanje, mogu se rešiti i uz pomoć domaćih, kućnih proizvoda.

Fara Dukai je podelila sa nama DIY recept za pravljenje jednostavnog, a efektnog anti - age tretmana za lice koji kožu lica može da učini mekšom i svetlijom. Proces je zaista jednostavan i zahteva samo jedan sastojak - ananas.

Dukai na početku klipa ima čisto lice, bez bilo kakve šminke, krema i drugih preparata. Isekla je koru ananasa, a zatim ga je isekla na sitne komade. Komadić ananasa je direktno umasirala u kožu, odnosno na mesta gde ima tamne fleke. Zatim je skuvala vodu i presula je u čistu činiju preko koje je naparila lice. Držite glavu iznad činije sa prokuvalom vodom i peškirom oko dva minuta, a onda operite lice i nanesite hidratantnu ili bilo koju kremu koju inače koristite. Dukai ovaj tretman ponavlja tri puta nedeljno za mekanu, zdravu i sjajnu kožu.

Zašto baš ananas?

Ananas je voće koje je bogato bromelinom. Prema Globalnom zdravstvenom centru, glavna funkcija ovog enzima je da razbija proteine. Kao takav, bromelin je prirodni anti upalni eksfolijator (uklanja mrtve ćelije kože). Ananas je takođe bogat vitaminom C - što je odlično za tretiranje akni, kao i podsticanje regeneracije ćelija u koži.

Svaka žena ima drugačiji tip kože,  zato budite oprezne ako se opredelite za ovaj tretman!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group