Najveći mit o brijanju upravo je razotkriven

Ukoliko za uklanjanje dlačica koristite brijač, nemoguće je da nikada u životu niste čuli da će vam dlačice nakon brijanja postati još gušće i tamnije.

Dobra vest je da su kliničke studije još 1928. godine zaključile da brijanje nije imalo uticaja na rast dlaka, dok novija istraživanja potvrđuju da brijanje ne utiče na debljinu ili brzinu ponovnog rasta dlaka.

Prema mišljenju stručnjaka, brijanje dlaka na licu ili telu ni na koji način ne menja debljinu/kvalitet dlačica, jer brijač suštinski uklanja samo deo dlake koji se nalazi iznad površine kože, a da ne utiče na folikule/koren, gde počinje rast dlake. Nakon brijanja, folikuli dlake nastavljaju normalno da rastu ispod kože. Nepravilno brijanje ili sečenje brijačem može izazvati iritaciju, svrab ili crvenilo.

Isto važi i za boju i gustinu dlačica pre i posle brijanja. Kada dlačice počnu da rastu (nakon brijanja), mogu izgledati gušće, tamnije, ali to zaista nije tako. Ovo je osećaj koji stičete samo na početku, jer su još uvek veoma kratke, ali kada narastu dovoljno dugo, izgledaće tačno onako kako su izgledale pre brijanja.

PS: ako razmislite o tome, da je brijanje zaista učinilo da nam dlačice postanu tamnije i gušće, ne bi bilo ćelavih muškaraca i proređene/tanke kose!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group