Može li hijaluronska kiselina naštetiti vašoj koži? 3 saveta koje treba da znate

Da biste bili sigurni da pravilno koristite hijaluronsku kiselinu, morate imati na umu tri važna saveta.

Hijaluronska kiselina (HA) je jedan od najpoznatijih sastojaka za negu kože. Poznata po svojim hidratantnim svojstvima (može da zadrži do 1000 puta više od svoje težine u vodi), obogaćuje bezbroj proizvoda za lepotu. Postoje serumi, hidratantne kreme, maske, pa čak i proizvodi za kosu sa hijaluronskom kiselinom.

Ono što mnogi ne znaju, međutim, jeste da hijaluronska kiselina može biti neefikasna zbog nepravilne upotrebe. Da biste bili sigurni da je vaša koža hidrirana, morate znati tri specifične stvari. Ako ih ne znate, možda nenamerno dehidrirate kožu.

Savet broj 1: Hijaluronsku kiselinu treba nanositi na vlažnu kožu - ne na suvu.

Reč "vlažna" je ključna ovde. Hijaluronska kiselina izvlači vlagu iz svog okruženja tako da najbolje funkcioniše kada se nanese na blago vlažnu kožu jer pomaže privlačenju i zadržavanju vode.

Savet broj 2: Kombinujte hijaluronsku kiselinu sa hidratantnom kremom

Hijaluronska kiselina privlači vlagu, ali bez hidratantne kreme ta vlaga može ispariti, što može dovesti do dehidracije kože. Zato se pobrinite da hijaluronsku kiselinu „zatvorite“ u kožu nanošenjem hidratantne kreme. Na primer vazduh u suvom okruženju, kao što je klimatizovani prostor ili kabina aviona, odvlači vlagu sa kože. Krema pomaže da se zadrži vlaga i poboljšaju hidratantne prednosti hijaluronske kiseline. Ako imate suvu kožu, izaberite kompoziciju sa ceramidima i glicerinom, elementima koji jačaju epidermalnu barijeru i sprečavaju gubitak vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Savet broj 3: Izaberite proizvod koji kombinuje različite molekularne težine hijaluronske kiseline za najbolje rezultate

Hijaluronska kiselina dolazi u tri različite molekularne težine, što utiče na njenu sposobnost da prodre u kožu. Visoka molekularna težina znači da su molekuli hijaluronske kiseline veći i ostaju na površini kože. Na ovaj način nude površinsku hidrataciju podržavajući kožnu barijeru. Niska molekularna težina se, s druge strane, odnosi na manje molekule hijaluronske kiseline koji mogu prodreti dublje u kožu. Oni pružaju dugotrajnu hidrataciju i blagodeti protiv starenja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group