Maske za kosu sa jogurtom za brži rast kose

Iako je održavanje kose zdravom samo po sebi težek zadatak, fokusiranje na njen rast je još teže.

Potrebno je mnogo nege, energije i napora kako bi kosa rasla i bila zdrava pritom, uprkos svim preparatima koji se naknadno koriste za njeno stilizovanje. Međutim, da bi vama kosa bila zdrava, rasla brže i izgledala privlačno ne trebaju vam skupi proizvodi koji obećavaju magične efekte. Sve što vam je potrebno je 2dl jogurta. Da, dobro ste pročitali. Otkrićemo vam danas magična svojstva jogurta, i kako da ih primenite za zdrav rast svoje kose.

Jogurt zapravo nije tajni sastojak koji se čuva kao strogo poverljiva tajna. On je uobičajeni prirodan sastojak za negu kose, koji baš zbog svoje opšte prisutnosti postaje gotovo neprimetan. Jogurt je bogat vitaminima i masnim kiselinama koji se ključni za zdravlje kose. Istraživanja pokazuju da jogurt pomaže da se uspostavi balans među bakterijama koje se nalaze na vlasištu, eliminišući prisustvo Stafilokoka i pomažući da se smanji prisustvo peruti.

Jogurt održava kosu dovoljno hidriranom, što je naročito važno u letnjem periodu kada ona gubi svoju prirodnu vlagu. Osim toga probiotske bakterije koje su prisutne u jogurtu utiču na povećanje gustine kose. Jogurt povećava anagen fazu folikula dlake koja je zadužena za rast kose. On kontroliše opadanje kose istovremeno hraneći vlasište i pomažući pri obnavljanju izlomljenih vlasi.

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group