Limun & med brišu i najupornije bore sa lica?

Verovatno ste već upoznate sa neverovatnim, gotovo magičnim svojstvima kako limuna tako i meda, ali da li ste se nekad odvažili da ovu kombinaciju isprobate na svom licu?

I to baš na najosetljivijem području – predelu oko očiju. Ok, jasno nam je da su bore poslednja stvar na svetu koju žena želi. Svi ih se plašimo, hteli to da priznamo ili ne. One su nepobitni znak starenja i čine da izgledamo kao da nismo u saglasnosti sa datumom iz lične karte.

Većina nas pri pojavi prvih sitnih (takozvanih finih) linija odmah posegne za nekom izvikanom kremom protiv starenja, ali koliko one uopšte pomažu u održavanju zdravlja naše kože? Ili je bolje da se zapitamo – mogu li neki prirodni sastojci koje svi imamo u kući poslužiti kao prva pomoć?

Ukoliko uzmemo u obzir sve prednosti koje se nalaze na spisku lekovitih svojstava kako limuna tako i meda, reklo bi se da je odgovor na ovo pitanje nesumnjivo jedno veliko da! Visok sadržaj vitamina C, pektina, bioflavonoida, snažno antibakterijsko kao i antivirusno dejstvo ovih namirnica blagotvorno utiče na povećanu produkciju kolagena ne samo u koži već i u našoj kosi.

U prilog tome govori i njihovo nadaleko čuveno antiseptičko dejstvo koje će u samo par poteza pomoći da na najprirodniji način dezinfikujete svoju kožu a odatle je ona dalje spremna da se pozabavi tretmanom “peglanja bora”.

Sirovi med i limunov sok nisu nikakvo šok otkriće ali je dobro s vremena na vreme podsetiti se ove domaće kure, posebno u ovim vrelim letnjim danima. Uzmite, dakle, malo sirovog meda i limunovog soka i dobro ih izmešajte. Ovaj rastvor zatim nanesite na lice i ostavite da odstoji nekih pola sata.

Ukoliko ste primetili da je vaš predeo oko očiju posebno napet i prožet onim finim linijama s početka naše priče, slobodno umočite tufere u (najbolje ohlađenu) smesu i dodatno tretirajte kožu nakon primene bazičnog rastvora. Nakon toga, lice operite hladnom vodom a potom nastavite sa svojom (noćnom) negom odnosno rutinom.

Verujte nam na reč – vaša koža će vam biti više nego zahvalna.

Photo: iStock

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group