Led tretman za usne: rešenje da ih učinite punim i sočnim

LED uređaji za terapiju usana su sledeća velika stvar u svetu lepote. Ili možda ne?

LED tretmani za lice nisu ništa novo. Ako pratite TikTok, sigurno ste videli neki srodni video. Ipak, kada smo saznali za novi LED tretman za usne koji bi mogao da zameni filere i hijaluron, bili smo radoznali da detaljnije pogledamo o čemu je reč.

Šta su LED uređaji za terapiju usana?

LED uređaj za tretman usana povećava cirkulaciju krvi kako bi usne izgledale punije. Takođe pomaže da se minimiziraju znaci starenja, kao što su bore ili fine bore oko usana. Tretman ne zahteva mnogo vremena ili truda, dovoljno je korišćenje uređaja samo tri do pet minuta dnevno (u zavisnosti od uređaja) da bi se promovisala proizvodnju kolagena. Istovremeno poboljšavamo elastičnost, teksturu i ton usana. Za vidljive rezultate, stručnjaci preporučuju svakodnevnu upotrebu tokom četiri nedelje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CurrentBody (@currentbody)

Kako rade ovi uređaji?

Crvena, infracrvena, tamnocrvena i žuta su najčešće talasne dužine koje koristi LED terapija za usne. Ćilibar, crvena i tamnocrvena svetlost stimulišu fibroblaste koji proizvode kolagen i elastin. Kolagen i elastin pomažu da omekšaju i napune usne, smanjujući pojavu finih linija i bora. Infracrveno LED svetlo prodire duboko i stimuliše cirkulaciju krvi i zarastanje rana, pomažući da se usne napune i poboljšaju njihova boja i tekstura.

Zašto su LED uređaji za terapiju usana toliko popularni?

Usne i područje oko njih su tanje i osetljivije od ostatka kože lica i tela što ih čini posebno ranjivim na razgradnju kolagena, slobodne radikale i prevremeno starenje. Uređaji profesionalnog nivoa za kućnu upotrebu su sledeći veliki kozmetološki adut za negu usana. Potpuno su bezbolni i prirodan način da usnama dodaju volumen i usapore znakove starenja.

Da li rade?

Stručnjaci odgovaraju potvrdno, sve dok biramo prave, kvalitetne uređaje koji su dobili odobrenje FDA, EOF-a itd.  Međutim, oni nisu zamena za hijaluron. Da biste videli rezultate LED terapije, s jedne strane tretman treba da radite svakodnevno. S druge strane, daje suptilnije rezultate, kojima je potrebno više vremena da postanu vidljivi u poređenju sa „punjenjem“, botoksom i laserom. Iz tog razloga LED terapiju ne bismo okarakterisali kao alternativu filerima i botoksu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group