Kojih pet stvari treba da uradite odmah nakon tuširanja?

Tuširanje predstavlja jedan od osnovnih elemenata održavanja higijene i podrazumeva se da je to svakodnevna radnja koju svi rade...

Kao što postoje neke ustaljene navike koje radimo pre odlaska u krevet i nakon buđenja, tako bi trebalo da imamo i nakon tuširanja. Prvo, što biste uštedeli dosta vremena, a drugo - zato što je tako najbolje za vašu kožu, a i vas same.

Zato vam predstavljamo ovih pet stvari koje uglavnom ne rade svi kako treba, a trebalo bi...

1. Mazanje losiona ili mleka za telo

Topla voda, kao i često kupanje i tuširanje jako isušuje kožu tela, pa je zato jako bitno da se namažete nekom hidratantnom kremom, tj. losionom ili mlekom koji će joj vratiti sjaj i mekoću, a takođe će u potpunosti otkloniti perutanje kože (ako je do toga došlo).

2. Bez trljanja!

Uglavnom svi kada završimo sa tuširanjem, uzmemo peškir i trljanjem sušimo kožu. Od danas promenite tu naviku jer trljanje dodatno isušuje kožu. Zamenite trljanje tapkanjem. Za kožu bi najbolje bilo da se osuši sama na vazduhu, ali kako se nema vremena lagano tapkanje mekim peškirom će dobro uraditi posao.

3. Depilacija i brijanje

Ako se depilirate kod kuće sa voskom ili epilatorom, najbolje i najefikasnije b vam bilo da to učinite odmah nakon tuširanja jer koža omekšana zbog vode, a pore proširene. Lakše ćete ukloniti dlačice, a ceo proces će biti manje bolan i neće ostaviti crvenilo. Što se tiče brijanja, stavite penu, regenerator za kosu (da, dobro ste pročitali) ili napravite veću količinu sapunice kako bi bolje i detaljnije obrijali određeni deo tela. Nikako se nemojte brijati "na suvo" ili bez neke podloge. Takođe se ovo važi i za čupanje obrva i nausnica.

4. Skraćivanje noktiju

Nakon tuširanja su nokti znatno mekši, pa ih je lako iseći grickalicom ili makazicama, a ujedno ćete izbeći i listanje i pucanje koje nam se često dešava. Ono što je “zabranjeno” raditi nakon tuširanja je turpijanje noktiju jer nećete postići ništa, a nokti će vam se izlistati ili pući.

5. Kreme protiv celulita

Ako imate celulit i borite se protiv njega uz pomoć krema ili gela, za bolji i jači efekat namažite ih na zahvaćeni deo odmah nakon tuširanja. Kako su vam pore proširene, koža će bolje upiti kremu, pa će i sam efekat biti bolji i jači. Ovo isto važi i za nanošenje ostalih proizvoda za lice i celo telo.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group