Beauty - Nega

Kakve koristi vaša koža ima od ulja grožđa?

Da li ste znali da mnoga ulja koja koristite za pripremu svojih omiljenih jela možete upotrebiti i za negu svoje kože?

Uz pomoć nekih od njih možete tretirati suvu kožu, ublažiti oštećenja od sunčevih zraka i eliminisati začepljene pore. Ulje grožđa je jedno od tih ulja. Broje studije potvrđuju da zahvaljujući svojim hranljivim svojstvima. Lokalno nanošenje ulja grožđa, bilo da se koristi za masažu ili hidrataciju, može dovesti do smanjenja akni i hiperpigmentacije.

HIDRATACIJA KOŽE I SMANJENJE SUVOĆE

Suva koža je čest problem kako kod odraslih tako i kod dece, pri čemu su najčešći razlozi upotreba vruće vode pri kupanju, sapuna i deterdženata. Ovi proizvodi uklanjaju prirodna ulja sa kože i dovode do njenog poremećaja. Koža postaje suva, gubi svoju elastičnost, a javljaju se pri tom svrab i osetljivost. Nanošenje ulja grožđa na kožu lica i tela pomaže u održavanju njene vlažnosti, donoseći sa sobom umirujuće efekte.

POMOĆ U BORBI PROTIV AKNI

Budući da ima antimikrobna svojstva, ulje grožđa pomaže u sprečavanju nakupljanja bakterija koje mogu dovesti do začepljenja pora i izbijanja akni. Takođe ovo ulje u sebi sadrži jedinjenja i masne kiseline koje pomažu pri zarastanju ožiljaka i tragova koje su ostavile akne na licu. Budući da nije teško ulje, pogodno je i za osetljivu kožu, pa čak i za masnu kožu u manjim količinama.

POMOĆ PRI OŠTEĆENJIMA NA KOŽI KOJE JE IZAZVALO SUNCE

Ukoliko ste dugo bili na Suncu i vaša koža je pretrpela oštećenja, najbolje rešenje vam se pruža u pogledu ulja od grožđa. Ono sadrži brojne antioksidante kao što su vitamin E, fenolna kiselina, karotenoid, tanin i ima aniti-imflamatorna svojstva. Zahvaljujući svojoj sposobnosti odbrane pd oksidativnog stresa ulje grožđa poboljšava izgled kože koja je dugo bila izložena sunčevim zracima.

Ž.J.

Izvor: Draxe

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group