Kako zadržati preplanuli ten nepromenjenim

Male tajne nege za održavanje letnje aure što je duže moguće.

Poslednje dane avgusta tradicionalno karakteriše gorko-slatko iščekivanje nove sezone koja nam kuca na vrata, ali i nostalgija za bezbrižnim danima odmora koji polako ulaze u hronologiju sećanja.

Ako ste završili ovogodišnje dane odmora na ostrvu i vratili se u grad, sigurno ćete se suočiti sa dva pitanja: 1. Koliko vam snage treba za povratak u kancelariju i -glavno- 2. Kako održati letnji preplanuli ten što je duže moguće?

Možda nismo našli odgovor na prvo pitanje, ali ispod su sve tajne koje rešavaju vaše drugo pitanje.

1. Blagi piling

Piling može biti sastavni deo bilo koje rutine nege lica i tela, ali po povratku u grad svoj proizvod za piling treba zameniti blažim pilingom. Alternativno, trljajte kožu tvrdom površinom sunđera, ali nemojte snažno trljati pilinzima sa oštrim sastojcima kako biste održali ten koliko god možete.

2. Hidratacija je sve

Hidratacija je vrlo bitna ako želite da preplanete, a zatim zadržite boju čokolade nepromenjenom. Trebalo bi da bude sastavni deo vaše dnevne rutine nege lica i tela tokom cele godine, posebno posle leta kada želite da produžite život tenu. Obogatite svoj beauty arsenal hidratantnim kremama bogate teksture za dubinsku hidrataciju i proizvodima nakon sunčanja za telo i lice. Takođe, ne zaboravite na važnost hidratacije iznutra konzumiranjem velikih količina vode, voća i povrća, poput lubenice i krastavca.

3. Ishrana

Možda nije dokazano da postoje namirnice koje stimulišu lučenje melanina, ali postoje namirnice koje pružaju vredne supstance koje deluju kao pomoćna sredstva, vodeći računa i o preplanulosti i o dobrom stanju kože. Skrivena "blaga" hrane nazivaju se vitamin A, vitamin E i vitamin C, selen, cink i naravno karotenoidi: b-karoten (pretvoren u vitamin A), likopen i lutein. Ovih nutrijenata ima u izobilju u namirnicama kao što su šargarepa, breskve, kajsije, dinje, zelena salata, paradajz, lubenica i spanać.

4. Kreme za samopotamnjivanje

U svakom slučaju, ne zaboravite da svoju boju možete poboljšati posebnim proizvodima za samopotamnjivanje, koji će, dok ste još malo preplanuli, dati još bolje rezultate. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group