Kako se osloboditi otoka sa lica? Jedan gadžet će vam pomoći!

Kriomasaža je popularna beauty procedura koja je u poslednjih nekoliko godina stekla pristojnu vojsku obožavalaca.

U beauty salonima „ledena“ masaža se izvodi tečnim azotom: postupak traje ne više od 5 minuta, a efekat je primetan skoro odmah: otok nestaje sa lica, koža se zateže, a pore postaju manje primetne. Postoji kućni analog kriomasaže, koji se lako izvodi samostalno. Teško je kućnu masažu nazvati analogom kozmetičke procedure, međutim, njen efekat će vas učiniti zadovoljnim. Za samostalnu kućnu proceduru biće vam potrebne kriosfere.

Ove fotogenične kozmetičke spravice, koje ste verovatno mnogo puta videli na fotografijama na društvenim mrežama, su staklene ili metalne kuglice koje se na udobnim drškama pune tečnošću koja se ne smrzava (ali se održava na niskim temperaturama). Takav masažer se može staviti u zamrzivač sat i po pre procedure, ili čak i tamo trajno čuvati.

Korišćenje kriosfera je izuzetno jednostavno, ali pre nego što počnete da radite masažu, trebalo bi da zapamtite nekoliko jednostavnih pravila. Prvo, koža lica mora biti pripremljena za masažu: da biste to uradili, dobro je očistite uobičajenim sredstvom za čišćenje i obrišite papirnim ubrusom. Zatim obilno nanesite masnu kremu, ulje ili bilo koji drugi proizvod koji se definitivno neće apsorbovati u roku od 10-15 minuta: masažer treba slobodno da klizi po licu, inače rizikujete da povredite kožu. Drugo, vredi se kretati striktno duž linija za masažu: od sredine brade do ušnih školjki, ispod jagodica, do ušiju, od centra čela do slepoočnica. Svaki pokret se mora ponoviti najmanje deset puta.

Kućna kriomasaža, posebno po toplom vremenu, savršeno osvežava i tonira kožu, čini je elastičnijom i smanjuje otok. Nakon masaže, jagodice i konture lica izgledaju definisanije, a koža je blistava zbog pojačanog protoka krvi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group