Beauty - Nega

Kakav efekat perut ima na kožu vašeg lica?

Perut – vrlo uporna i neugodna pojava, česta je na temenu glave.

Međutim da sve bude još gore, njen negativan efekat nije ograničen samo na vaše vlasište. Istraživanja pokazuju da se perut ukoliko se ne radi na njenoj eleminaciji može proširiti na druge delove kože. Suva koža koju možete da primetite u blizini obrva ili oko nosa, možda nije samo "suva koža" već bi mogla biti i perut na licu. Otkrivamo vam danas sve što je potrebno da znate o peruti, kao i kako da se izborite sa njom.

KAKO I GDE SE ŠIRI PERUT?

Efekat peruti na koži zavisi prvenstveno od tipa kože. Suvlja koža je podložnija pojavi peruti. Nažalost i suviše masna koža takođe je sklona perutanju. Crvenkasta koža koja pri tom svrbi može biti rezultat uticaja peruti na nju. Ukoliko se ne leči, perut može zahvatiti ne samo kožu na licu, već se može proširiti i na leđa i grudi. Takođe česte posledice peruti na licu su bubuljice koje izrazito svrbe. Hrskava, crvena koža iza ušiju takođe ukazuje na prisustvo peruti.

KAKO SE OSLOBODITI PERUTI?

Nažalost još uvek nisu pouzdano otkriveni uzroci pojave peruti niti efikasni načini lečenja. S druge strane ako se otkrije u ranoj fazi, lečenje peruti je daleko učinkovitije. Veliki broj ljudi greši u pogledu prečestog pranja kose kako bi se oslobodio peruti, jer ovo samo može da pogorša situaciju. Agresivni proizvodi posebno su štetni za kožu sklonu perutanju. U tom je pogledu preporučljivo koriščenje blagih (dečijih) preparata za negu kose. Stručnjaci preporučuju sredstva za čiščenje skalpa koja sadrže sulfa-antibiotike i sapune od pirition cinka.

KAKO KORISTITI OVE PROIZVODE ZA UKLANJANJE PERUTI?

Sredstva za čišćenje lica je poželjno koristiti dva puta dnevno – ujutro i uveče. Takođe ako je primetno perutanje i na drugim delovima tela, pri tuširanju je potrebno naneti sredstvo na date delove i temeljno isprati. Pri rešavanju problema sa peruti, poželjno je prvo se fokusirati na parut na temenu glave, jer u suprotnom tretman na licu neće biti dovoljno efikasan.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group