Beauty - Nega

Jednostavni saveti za negu & lepotu koji će vam ulepšati dan

Svi znamo da prava lepota dolazi iznutra, ali to ne znači da se ne trebamo truditi da damo 100% od sebe i kada je fizički izgled u pitanju.

Iako neki ljudi smatraju da je preterana briga o izgledu zapravo odraz nesigurnosti a dokaz taštine, istina je da način na koji prezentujemo sebe umnogome pokazuje našu ličnost ali i kako se u tom trenutku osećamo iznutra. To verovatno najbolje znaju osobe koje se suočavaju sa nekim većim zdravstvenim problemom.

Kako se u ovo ludo doba osećati lepo i voljeno? Kako brinuti o sebi i kako promeniti (najčešće loš) stav prema svom licu ali i telu u danima kada se ne osećate baš najbolje? Evo nekoliko jednostavnih ideja o nezi i lepoti koji će vam ulepšati svakodnevnicu, bez obzira na sve izazove sa kojima se možda već uveliko suočavate.

Dobar ruž za usne čini čuda! I to svaka žena na svetu jako dobro zna. Najbrži način da na svoje lice nanesete najomiljeniju boju i istog trenutka zasijate. Sjajni pigmenti i hidratantne formule mogu da ojačaju suve i dosadne usne, a ponekad ista ta nijansa ruža može izgledati savršeno čak i na obrazima. Ne samo da ruževi hrane i štite naše usne, već istovremeno imaju ulogu da naglase ono što govorimo, radimo, način na koji se osmehujemo i komuniciramo sa svojom okolinom.

I dok smo još uvek u delu teksta koji se bavi bojama, predložićemo vam da, s vremena na vreme, sebe počastite nekom neuobičajenom novom bojom senke, karmina ili pudera. Zašto da ne? Probudite avanturistički duh u sebi, i ko zna – možda vam se baš taj nalet uzbuđenja zbog isprobavanja nečeg totalno novog dopadne pa odlučite da ga češće implementirate u svoju beauty-rutinu.

Dajte sebi dovoljno vremena za uživanje u svakodnevnim ritualima koje ćete sami osmisliti. Uvek je dobro početi sa mirisnim kupkama ili dugim tuširanjem, a atmosfera u kupatilu se dodatno može upotpuniti korišćenjem sveća, omiljene muzike i plišanih peškira. Da, imitirajte boravak u spa centru, to je sasvim legitimno!

Čišćenje i hidriranje nežnim proizvodima je uvek ključno, posebno ukoliko je vaša koža iz nekog razloga osetljivija i ranjivija. Odvojite uvek dovoljno vremena za masažu lica ili razmislite o dodavanju umirujuće maske za oči u svoju rutinu.

I na kraju, obucite se tako da ostavite utisak. U svakom momentu! A naročito onda kada ne osećate da su vam sve ovce na broju. Ponekad je baš taj kontrast između izgleda i osećanja nešto što nam može vratiti osećaj samopouzdanja i radosti. Ne morate se uvek oblačiti u skladu sa onim danom koji tako dugo projektujete u svojoj glavi – nikada ništa neće i ne može biti tako idealno.

Ono što, s druge strane, uvek možete uvrstiti u svoju rutinu kada je oblačenje u pitanju jesu komadi odeće koji u vama bude pozitivne asocijacije. Odeća i dodaci koje birate mogu imati ogroman uticaj na to kakvu poruku šaljete svetu. Mislite o tome i uživajte u svom telu!

Izvor: huffingtonpost

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group