Hranljive maske od čokolade za suvu kožu

Ako imate problema sa suvom kožom na licu, vratu i dekolteu, možete pokušati da poboljšate stanje vaše kože sa maskama od čokolade.

Pored vitamina i minerala, čokolada sadrži kofein koji podstiče i normalizuje protok krvi, ali i limfe i sprečava oticanje. Čokoladna maska hidrira kožu i daje joj blistavi sjaj. Čokolada je bogata i drugim korisnim sastojcima poput teobromina i teofilina, koji zatežu kožu. U beauty industriji koristi se čokolada sa većim procentom kakaa ili kakao praha.

Da ​​poboljšate stanje vaše kože možete pokušati sa jednom od ove tri maske:

1. Čokoladna maska - jaja + čokolada

    1 jaje
    1 kašika pavlake
    50g crne čokolade

Umutite jaje i dodajte jednu kašiku pavlake, malo tople vode i otopljenu čokoladu na pari. Nanesite smesu nakon pranja lica, vrata i dekoltea i nežno masirajte kružnim pokretima. Ostavite masku da odstoji 15-20 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

2.  Čokoladna maska - čokolada + maslinovo ulje

    50g crne čokolade
    1 kašika maslinovog ulja

Otopite 50 grama tamne čokolade sa kašičicom maslinovog ulja. Ostavite smesu da se ohladi do temperature blizu telesne, a zatim je blagim kružnim pokretima nanesite na lice, vrat i dekolte. Ostavite masku da deluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

3. Čokoladna maska - čokolada + so + šećer

    2 reda čokolade
    2/3 šolje mleka
    1 kašika morske soli
    3 kašike braon šećera

Istopite čokoladu na pari. Pomešajte mleko, morsku so i smeđi šećer, a zatim dodajte otopljenu čokoladu. Nanesite prohlađenu masku na lice. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group