Fall beauty routine: sve što treba promeniti još danas

Jer lepota ima svoja pravila!

Jesen je jednoglasno omiljeno godišnje doba mnogih ljudi među kojima spadamo i mi. Konačno se odmaramo od veoma vrućeg leta i ponovo uvodimo sve omiljene navike koje smo tokom leta propustili. Dakle, dok vraćamo džempere i bajkerske jakne u prednji deo garderobe, upravo na ovaj način bismo trebali promeniti svoju rutinu lepote. Koži je potreban ovaj prelazni period da se što bolje pripremi za zimu koja će svakako zahtevati još veće promene.

Sa prvim jesenjim danima treba uneti neke promene u nezi kože, a mi vam u nastavku otkrivamo najvažnije.

1. Uključite više hidratacije

Svi znamo da suv vazduh predstavlja problem za našu kožu, ali često zaboravljamo da centralno grejanje u zatvorenom prostoru takođe izaziva velike promene. Drugim rečima, jesen je možda naše omiljeno godišnje doba, ali naša koža nije toliko uzbuđena zbog činjenice da dolazi zima. U mesecima pre prave zime važno je da se usredsredimo na probleme koje ćemo imati i da u svoju rutinu nege kože ugradimo dodatno hidratantno sredstvo.

2. Usredsredite se na piling

Suv vazduh dovodi do suve kože, što dovodi do perutanja, neugodnosti i neujednačenog nanošenja šminke. Odaberite mešavinu hemijskih i prirodnih pilinga kako biste mrtve ćelije kože  uklonili i očistili lice.

3. Budite pažljivi sa temperaturom vode

Prilično je teško napustiti topli krevet i suočiti se sa jesenjom hladnoćom, kako dani postaju sve hladniji. Zbog toga često pribegavamo toploj vodi prilikom umivanja i tuširanja. Vruća voda nažalost izaziva stres na koži, a posebno na licu. Previše topla voda povećava cirkulaciju krvi, što narušava prirodnu ravnotežu masti, uzrokujući dehidraciju i proizvodnju dodatnih ulja koja na kraju mogu dovesti do izbijanja akni.

4. Nadoknadite nedostatak sunca

Za razliku od bilo kog drugog vitamina od kojeg naše telo ima koristi, vitamin D nije prisutan u hrani koju jedemo. Vaše telo sintetiše vitamin D izlaganjem suncu, a tokom jeseni i zime sunca je sve manje. Vitamin D pomaže u različitim telesnim funkcijama - od stabilizacije raspoloženja do zdravlja i vitalnosti vaše kože. Podržava sposobnost kože da sprečava slobodne radikale zahvaljujući antioksidansima prisutnim u hemijskoj strukturi, a takođe je i snažno protivupalno sredstvo.

5. Osvežite svoju kosu

Krhka kosa i oštećeni vrhovi mogu se lako izbeći uz nekoliko korekcija. Moramo se pobrinuti da masiramo vlasište jednom nedeljno i dubinski negujemo onoliko često koliko je kosi potrebno. Regeneratori koji se ne ispiraju idealni su jer zatvaraju vlagu u folikulima dlake.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group