Fall Beauty Checklist: 9 beauty proizvoda koje morate koristiti ove jeseni

Dok leto zahteva nešto više SPF kreme i malo sjaja na usnama, jesen daje pravim ljubiteljima lepote savršen izgovor da obnove i poboljšaju svoju lepotu, ne samo lica, već i  svakog dela tela.

Ove sezone postoje lakovi koji hidriraju i jačaju vaše nokte, specijalizovani krem sapuni, proizvodi za kosu koji joj daju blistav izgled i kreme za telo za vrhunski sjaj. Ako niste spremni da se oprostite od prirodnog sjaja koji sunčana sezona ostavlja na koži, onda će sa sledećim trikovima sve izgledati drugačije. Ko je rekao da jesenja sezona nije prava za najsjajnije rezultate?

Koristite hidratantnu kremu za usne i dodajte kremu za oči

Ako ove dve stvari već nisu bile deo vaše rutine nege kože, to bi trebalo promeniti tokom hladnijih meseci. Baš kao što morate da pređete na gušću hidratantnu kremu, potrebno je dodati proizvode koji hrane i hidriraju vaše usne i kožu oko očiju. Naša koža ne voli nagle promene temperature i dodavanje krema za usne i oči definitivno će vam pomoći da izgledate svežije i lepše.

Uložite u hidrataciju

Kada prođe leto, koža može postati suva i može se pojaviti osećaj perutanja i svraba jer u vazduhu ima mnogo manje vlage koja pomaže u hidrataciji. Najlakši način da zaustavite svrab? Nanošenje hidratantnih proizvoda od glave do noktiju. 

Pazite na ruke

Često pranje ruku može oštetiti kožu, a ruke učiniti suvim i grubim. Stoga je u doba covid-19 važno imati srodne proizvode poput hidratantnog sapuna. Naravno, ne morate agresivno trljati ruke da biste ih očistili, sastojci u proizvodu koji odaberete sigurno će učiniti za vas - sve što vam je potrebno.

Nastavite da koristite kremu za sunčanje

Ultraljubičasto zračenje je najveće leti, ali je prisutno u sva četiri godišnja doba. Kremu za sunčanje treba stalno koristiti jer ona generalno pomaže u smanjenju UV zračenja, koje, kao što dobro znate, povećava rizik od raka kože. Preporučuje se nanošenje zaštitnog faktora 30 tokom dana.

Smanjite piling

Kako vreme postaje sve hladnije, bolje je smanjiti intenzivne pilinge koje stvaraju jaki sastojci poput retinoida i glikolne kiseline. Prekomerno ljuštenje kože može stvoriti sitne pukotine u barijeri kože koje dovode do većeg gubitka hidratacije i upale. Zato ih smanjite na jednom nedeljno.

Recite "da" odgovarajućim sastojcima

Vitamin C deluje savršeno u hladnijim mesecima i pomaže u borbi protiv SPF zraka koje vaša krema za sunčanje ne blokira u potpunosti. Takođe uravnotežuje pigmentaciju kože, što pomaže u povećanju proizvodnje kolagena što rezultira sjajnijim tenom.  

Ponovo obratite pažnju na svoj osmeh

Sada kada je sladoled prošlost i bezbrojni letnji kokteli više nisu neophodni, morate preispitati oralnu higijenu. Dajte svom osmehu novi dah posetom stomatologu i odmah nakon toga pobrinite se da imate sve saveznike zbog kojih ćete zablistati - odgovarajuću pastu i četkicu za zube, vodeći računa u hrani koju konzumirate.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group