DIY maska za trudnički stomak koja ublažava pojavu strija

Strije su neprijatelj broj jedan trudnica širom sveta.

Ove prugice, koje se preko noći mogu pojaviti na vašem stomaku, predstavljaju zaista teškog protivnika. Naime, one su ništa drugo nego rezultat toga da koža nije mogla da podnese rastezanje usled rasta stomaka. Dakle, misija većine trudnice je u pronalaženju načina da se preduhitri njihova pojava i smanji vidljivost već nastalih.

Ako ste ovih dana provodili vreme na društvenim mrežama, mogli ste videti da se na svakom koraku priča o maskama za trudnički stomak. Slično onima koje biste koristili za negu kože vašeg lica, ove maske služe da koža na stomaku bude elastična, hidrirana i manje sklona strijama. Iako ćete online pronaći gomilu kupovnih varijanti ovih maski, budite spremni da za njih izdvojite malo bogatstvo. Međutim, to ne znači da bi trebalo odmah da se predate i odustanete od ovih maski, jer vrlo lako možete da ih napravite i sami.

Kako napraviti masku za trudnički stomak?

Kao prvo, ne postoji pogrešan, ni ispravan način pravljenja maske za trudnički stomak. Sve se zapravo svodi na to koje sastojke želite da koristite i koje imate na raspolaganju. Ako želite da napravite masku sa folijom, upotrebite običnu plastičnu foliju koju koristite u kuhinji kako bi prekrili masku na stomaku. Maska bi trebalo da sadrži mešavinu ulja protiv strija (maslinovo, kokosovo, laneno) i putera za hidrataciju (kokosov ili ši). Masku bi trebalo ostaviti na stomaku, pod folijom oko 30 minuta, a osim na stomaku možete je koristiti i na butinama. Ukoliko ne želite da koristite foliju, postupak je isti samo bez nje. Predlog je takođe da uradite blagi piling pre nanošenja maske kako bi uklonili mrtve ćelije sa kože. Zahvaljujući pilingu koža će lakše upiti aktivne sastojke.

Prirodni sastojci koji mogu da budu u sastavu maske za stomak

Suština kreiranja diy maske za stomak je u mešanju ulja i guste hidratantne kreme. Preporuka je da se držite prirodnih sastojaka kako bi izbegli iritacije na koži. Pre nego što željenu masku nanesete na stomak poželjno je da napravite test na manjoj površini kože na ruci ili nozi.

Za smanjenje vidljivosti strija moguće je koristiti: šećer, aloe vera gel, vitamin A, kokosovo ulje, hijaluronsku kiselinu.

Za regulaciju hiperpigmentacije moguće je koristiti: mleko, crveni luk, crveno sočivo, aloe vera gel, pastu od paradajza, ekstrakt orhideje, crni čaj, ekstrakt zelenog čaja, jabukovo sirće.

Za ublažavanje suvoće i svraba na koži može se koristiti: ovsena kaša, kokosovo ulje, vazelin.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group