Bolje od profesionalnog čišćenja: isprobajte kućno izbeljivanje zuba uljem

Sve novo je dobro zaboravljeno staro.

Možda ste već čuli za ispiranje usta uljem - pre nekog vremena svi ljubitelji alternativne medicine i narodnih recepata bukvalno su se „zaklinjali“ u ovu tehniku. Ispostavilo se, ne uzalud.

Dakle, suština ovog postupka je da nekoliko minuta ispirate usta uljem. Važno je spomenuti da ovo nije zamena za redovno čišćenje zuba, već dodatak.

U praksi ovakvih ispiranja postoji sposobnost ulja da privuče i rastvori slično, odnosno ulje. Ovo objašnjava efekat čišćenja. I još jedan plus: ulje je tečno. Dakle, može prodreti u teško dostupna područja: na primer, između zuba.

U ajurvedi se veruje da ulja takođe „uklanjaju“ toksine iz desni i međuzubnog prostora, ali ovo gledište za sada nema naučnu potvrdu. Većina lekara je uverena da naši unutrašnji organi mogu da se izbore sa detoksikacijom.

Dakle, hajde da se fokusiramo na činjenicu da će ulje pomoći u dodatnom čišćenju zuba - ovde je sve sasvim logično.

maslinovo ulje u posudi

Kako ispirati usta uljem?

Snažno isperite usta. Ovo treba raditi oko pet do petnaest minuta, na prazan stomak. Ne duže, inače može izazvati suvoću sluzokože.

Zatim ispljunite ulje, isperite usta vodom i temeljno operite zube. I da, jedna supena kašika je dovoljna, ne pokušavajte da stavite više u usta.

A koji su rizici?

U principu, ova procedura nema posebne kontraindikacije: glavna stvar je da ne progutate ulje.

Koje ulje odabrati za ispiranje usta?

U stvari, svako će učiniti isti zadatak. Ako ste zainteresovani da samo isprobate tehniku, onda počnite sa nerafinisanim suncokretovim ili maslinovim uljem. I tek onda, ako vam prija ima smisla kupiti skuplja ulja, poput kokosovog, ulja crnog kima, laneno ili susamovo ulje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group