Balzami za čišćenje lica: 3 saveta koje treba da znate

Ako volite kozmetičke proizvode sa bogatijom, kremastijom teksturom, balzami za čišćenje lica mogu biti jedan od vaših omiljenih proizvoda u vašoj beauty rutini.

Oni se „tope“ dok ih mažete po koži lica, a istovremeno uklanjaju prljavštinu, sebum i postojanu šminku sa lica. Ukoliko volite teksturu kremastih balzama koji u isto vreme neguju vašu kožu dok uklanjaju nečistoće, izdvojili smo tri praktična saveta koja vredi znati ako ih koristite!

Izaberite odgovarajući balzam za čišćenje

Izbor prave formule balzama za čišćenje je prvi korak ka efikasnom uklanjanju šminke sa očiju. Pošto proizvodi za šminkanje uglavnom sadrže ulje u svom sastavu, balzam će ih uglavnom efikasno ukloniti, ne ostavljajući kožu sa osećajem zatezanja.

Fokusirajte se na oči i usne

Nanesite balzam za čišćenje na suvu kožu u malim dozama po celom licu. Obavezno se fokusirajte na područja koja imaju najviše šminke, kao što su područje oko očiju i usana.

Uradite masažu

Korak koji mnogi zanemaruju je masaža. Nakon što nanesete balzam na lice, masirajte kožu kružnim pokretima oko 30 sekundi, a zatim počnite da dodajete malo vode dok se balzam iz uljanog oblika ne pretvori u meku emulziju ili penu (ovo varira u zavisnosti od proizvoda). Pošto je područje oko očiju osetljivo i uklanjanje maskare može biti teško, dobra je ideja da budete posebno pažljivi kada trljate balzam oko područja oko očiju. Na kraju isperite kožu sa puno vode ili je uklonite mokrom krpom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group