8 grešaka koje pravite u nezi osetljivog područja

Napisano je milion članaka o tome kako izbeći infekcije, ublažiti svrab i rešiti se gljivičnih infekcija i iritacija u osetljivom području. Ključno rešenje je da prestanete da pravite greške u svojoj nezi koje povećavaju rizik od svih gore navedenih neprijatnih situacija.

Dakle, neke stvari koje primenjujete u svakodnevnoj rutini i iako mislite da su sigurne i dobre za vas, na kraju će povrediti vaše osetljivo područje. Miris, svrab ili peckanje neki su od simptoma koji bi vas trebali upozoriti da nešto nije u redu.

Promenite rutinu koju sledite u nezi svog osetljivog područja i ako ne vidite razliku, obratite se svom ginekologu.

Greške koje pravite dok brinete o svom osetljivom području

# 1 Ne idete nigde bez svog omiljenog brijača

Ogromna greška. Svaki put kada obrijete svoje osetljivo područje morate koristiti novi brijač. Ovo možda nije tako isplativo, ali u zdravstvenom smislu žrtvovaćete nekoliko dodatnih dinara za brijače za jednokratnu upotrebu. Alternativno, možete isprobati žbunastu modu koja se vratila ili laser.

# 2 Veoma ste pedantni u pogledu čistoće

Verovatno ste čuli izreku "previše dobra stvar nikada nije dobra stvar". U ovom članku se to odnosi na česta intravaginalna ispiranja. Ne ponavljajte ih previše često jer to kvari floru vagine.

# 3 "Imam svrab u osetljivom području, opraću se sodom bikarbonom"

Svi ovi recepti koji su se prenosili sa bake na mamu, danas su zastareli. Ne nanosite na osetljivo područje, bilo šta što sadrži domaće materijale, jer nisu sterilni. Sigurniji i efikasniji biće preparati koje ćete pronaći u apoteci i namenjeni su ovoj upotrebi.

# 4 Uske farmerke - prava pošast

Znamo koliko volite svoje uske pantalone, ali higijena vašeg osetljivog područja preferira najprozračnije tkanine koje omogućavaju koži da diše. Vidite, uske farmerke, ali i sva odeća koja se lepi za područje prepona, održava to područje vlažnim i povećava rizik od gljivičnih infekcija. Zato ih nemojte nositi 8 sati u kancelariji i ograničite se na kraće vremenske intervale.

# 5 Losion za telo sa mirisom vanile  

Zaboravite mirisne proizvode i ne stavljajte ih u nadi da će nakon nekog vremena vaše osetljivo područje mirisat ina vanilu. Supstance koje sadrže, ako uđu u vaginu, mogu izazvati iritaciju, ali i oštetiti floru u osetljivom području. To znači da ne samo da nećete osetiti miris vanile, već će vas dočekati snažan i neprijatan miris.  

# 6 Pogrešan lubrikant

Pored činjenice da je tokom seksualnog odnosa potrebno uvek koristiti kondom i osigurati dobro zdravlje osetljivog područja, proverite da li ste stavili lubrikant koji je potpuno kompatibilan sa kondomom.  

# 7 Ne dodirujete vaginu

Ako se kupate sunđerom, trebalo bi da znate da sunđer može biti pun bakterija i da je bolje oprati osetljivo područe ručno. Ako i dalje ne možete da se rešite sunđera, obavezno ga isperite svaki put toplom vodom da biste uklonili sve bakterije, ali takođe svakog meseca nabavite novi.

# 8 Jedete začinjenu hranu

Nije pravilo, ali postoje žene koje kada jedu začinjenu hranu osete iritaciju, svrab ili čak peckanje nakon mokrenja. Rešenje je očigledno: nema više čilija u vašoj ishrani.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group