7 beauty grešaka koje najelegantnije žene nikada ne prave

Saveti koje bi vam dali insajderi iz univerzuma lepote...

Usvajanje svih novih trendova u modi, šminki i kosi nije dovoljno za stilski i elegantan izgled. Sve žene koje uvek izgledaju uredno imaju zajedničku tajnu: one vrlo dobro znaju da su mali detalji ono što pravi razliku. U nastavku pogledajte greške koje nikada ne prave i otkrijte savete za lepotu koje bi vam dale:

Vode računa o svojoj kosi

Neuredna kosa je možda jedan od najvećih trendova trenutno, ali prljav koren je nešto što nikada neće biti u modi - tako da nemate izgovor. Ako nemate vremena za tuširanje, koristite suvi šampon koji će upiti višak ulja i istovremeno akcentovati vašu kosu svežim mirisom. Zatim, ako vam kosa izgleda slepljeno, umesto da je ostavite puštenu, radije je skupite u visoki rep, punđu ili pletenicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Ne ostavljaju mrlje od šminke

Neposredno pre nego što izađete iz kuće, pogledajte u uveličavajuće ogledalo da li imate bilo kakve nedostatke u šminki. Da li je maskara prešla na vaše kapke? Možda gledajući svoje lice na prirodnom svetlu shvatite da ste preterali sa rumenilom? Koliko god lako ovi detalji mogu da pokvare vaš izgled, isto tako lako se mogu i popraviti, tako da ne brinite!

Ne nanose ruž na brzinu

Govoreći o šminki, jedna tačka na koju treba obratiti posebnu pažnju su usne. "Neuredno" nanošenje karmina može vrlo lako učiniti da vaša ukupna slika izgleda loše. Umesto da ga nanesete direktno iz tube, radije ocrtajte usne olovkom pre nego što ih tankom četkicom „napunite” ružem.

One se ne bave samo prednjom stranom kose

Kada se češljate, bilo zato što imate malo vremena na raspolaganju, ili zato što je teško doći do određenih tačaka, moguće je da zaboravite i ne posvetite potrebnu pažnju kosi na potiljku. Prava kosa napred, razdeljena pozadi? Ne hvala. Zato ne zaboravite da pogledate svoju kosu pozadi držeći malo ogledalo, tako da možete biti sigurni da imate urednu frizuru iz svakog ugla.

Nemaju neuredne nokte

Nemojte nas pogrešno shvatiti: neuredni nokti nisu nelakirani nokti. To su oni koji nisu dobro isturpijani, imaju urasle nokte, suve zanoktice ili su još gore prljavi, sa delovima starog, iskrzalog laka. Bez obzira da li volite da lakirate nokte ili ne, uverite se da su uvek čisti, lepog oblika i dobro hidrirani. Naš savet? Napravite mini rutinu turpijanja i hidratacije kremom ili uljem, koju ćete verno pratiti svako veče pre spavanja.

Nemaju dehidriranu kožu

Dehidrirana koža na licu i telu može degradirati čak i najmoderniji izgled, posebno ako nosite odeću koja vam ostavlja noge i ruke izložene. Zato ne zaboravite da dobro hidrirate kožu pre nanošenja šminke, kako bi se podloga dobro „složila“, ali i vaše ruke i noge, kako bi izgledale sjajno kada nosite suknje, šortseve, haljine i majice bez ramena.

Ne zaboravljaju svoj miris

Nijedan izgled se ne može smatrati potpunim pre nanošenja parfema. Svakodnevno kupanje i nanošenje vašeg omiljenog parfema ne samo da će vam dati sjajan miris, već će vam dati i ogromno samopouzdanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group