6 navika koje je dobro usvojiti ako želite savršenu kožu

Šta žene sa savršenom kožom rade da zadrže zavidan sjaj na svom licu?

Uobičajeno je da na kožu nanosite različitu kozmetiku ili da je intenzivno tretirate raznim proizvodima za negu kože kako biste istakli njen sjaj i dobili kožu iz snova. Ipak, podjednako je uobičajeno da nema rezultata koje ste očekivali, a razlog često nije očigledan.

To je zato što, iako ste možda super redovni u svojoj rutini nege kože, vrlo je verovatno da proizvodi koje nanosite nisu pravi ili da ne sledite neke standardne navike koje su devojke sa savršenom kožom verno usvojile.

Hajde da otkrijemo o čemu se radi!

# 1. Vode zdrav život

Rekli smo to mnogo puta i postalo je gotovo kliše, ali uravnotežena ishrana, puno vode i vežbanje čine čuda za našu kožu. Na kraju krajeva, zdravo telo se ogleda (uglavnom) na našem licu.

# 2. Beauty Sleep je za njih prioritet

Ovaj termin se ne odnosi slučajno na san i koliko nam može dati opuštenu i svežu kožu. U stvari, dug i nesmetan san često deluje tako blagotvorno da može da zameni čak i najskuplju kremu. Pokušajte da spavate 7-8 sati dnevno i videćete trenutne rezultate i na licu i u predelu očiju (ako imate problema sa podočnjacima).

# 3. One često posećuju dermatologa

Pre svega, toplo preporučujemo da posetite dermatologa ili specijaliste kako biste zajedno videli šta je vašoj koži potrebno i koje proizvode je dobro koristiti. Važno je da nanosite kreme koje vam je on predložio i da ne koristite bilo koji proizvod koji ste slučajno videli na internetu ili vam preporučio vaš voljeni prijatelj. To je zato što, s jedne strane, svaka koža ima potpuno različite potrebe, s druge strane, nemaju svi proizvodi isti efekat na svakog čoveka. U stvari, moguće je da se koža šokira ako koristite i naizmenično koristite različite kreme koje vam ne odgovaraju. Pored toga, redovne su na terminima za čišćenje lica dva puta godišnje i to nikako ne zanemaruju.

# 4. Drže ruke dalje od lica

Zvuči očigledno, ali nije uvek tako. Na kraju krajeva, vrlo je uobičajeno da dodirnemo lice rukama dok radimo na računaru ili da nesvesno zadirkujemo bubuljicu koja se upravo pojavila. Ovo je jedna od najgorih navika, često zbog stresa i može izazvati veliku zavisnost. Istraživanja su pokazala da čak i ako jednostavno položite ruke na lice, možete izazvati pojavu bubuljice ili akne (ako imate kožu sklonu aknama) ili pogoršati postojeće bubuljice.

# 5. Čiste svoj mobilni telefon

Naš mobilni telefon je često izvor beskonačnih klica, koliko god vam to izgledalo neverovatno. Istraživanja su pokazala da je ekran prljaviji čak i od WC šolje. Dakle, sada shvatate zašto je moguće dobiti bubuljice na licu (pošto su to tačke koje se nalaze na vašem mobilnom telefonu kada razgovarate telefonom). Obavezno ga očistite antiseptičkim maramicama ili vatom natopljenom alkoholom.

# 6. Jastučnice se često menjaju

I, idealno, svake nedelje, pošto i jastučnice gomilaju mikroorganizme, bakterije i ulje koje se nakuplja na licu i mogu izazvati akne. Predlažemo svilene ili satenske materijale, koji uzrokuje manje trenje o koži i samim tim manje iritacije, crvenila i suvoće. A suvoća znači (preuranjene) linije i bore.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group