5 važnih pravila za negu kože tokom grejne sezone

Hladna sezona je uvek veliki stres za kožu.

I nije stvar samo u niskim temperaturama, već je glavni neprijatelj lepe kože zimi centralno grejanje. Centralno grejanje veoma isušuje vazduh u stanu, što odmah utiče na stanje naše kože. Postaje suva i zategnuta, a često dolazi do iritacija. Na sreću, ako se pridržavate nekoliko pravila nege, možete minimizirati negativni uticaj na vašu kožu.

Budite oprezni sa toplom vodom

Kada je napolju vreme hladno, posebno je prijatno doći kući i stajati dugo pod toplim tušem. Međutim, kozmetolozi ne preporučuju zloupotrebu tretmana veoma toplom vodom. Pod uticajem visoke temperature, koža počinje aktivno da gubi vlagu, što brzo izaziva osećaj suvoće i zategnutosti. Pokušajte da koristite toplu vodu za tuširanje kako biste zaštitili kožu od dehidracije.

Uvek koristite tonik

Tržište lepote raste neverovatnom brzinom. U asortimanu brendova postoji toliko različitih sredstava da odmah možete shvatiti koja su od njih zaista potrebna, a koja nisu ništa drugo do marketinški trik. Tonici definitivno spadaju u prvu kategoriju, a u grejnoj sezoni pretvaraju se u jednu od glavnih proizvoda za negu kože. Ovi proizvodi obavljaju veoma važnu funkciju: obnavljaju kiselinsko-baznu ravnotežu kože, koja je narušena kako zbog suvog vazduha, tako i zbog kontakta sa vodom (zato se tonik mora naneti odmah nakon pranja). Ne samo da normalizuje pH ravnotežu, tonik pojačava efekat narednih faza nege - seruma i kreme.

@LAUREN.VANDIE

Masna krema nije najbolje rešenje

Veoma je popularna zabluda da se zimi protiv suve kože treba boriti teškim, masnim teksturama, a što je vaša krema masnija, to će više koristi doneti koži. U stvari, višak ulja u formuli će začepiti pore i izazvati akne, a ne hraniti kožu. Glavni sastojci koje treba tražiti u kremi su ceramidi i trigliceridi, koji jačaju zaštitnu lipidnu barijeru kože, koja je takođe štiti od prekomernog gubitka vlage.

Ne zaboravite kožu tela

Koža tela od suvog vazduha pati ništa manje od kože lica, tako da ni na to ne treba zaboraviti. Pokušajte da ne zloupotrebljavate duga tuširanja jako toplom vodom, koristite gelove za tuširanje sa blagim sastojcima, a odmah nakon kupanja obilno nanesite hidratantne kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu, skvalan i ceramide.

Dodajte još hidratantnih krema

Tokom leta, mnogi od nas su se navikli da se ograniče na minimalni set proizvoda - tonik i krema su bili dovoljni za udobnu negu kože. U ekstremnim slučajevima, dodato je više seruma. Zimi, opseg nege se mora proširiti. Pored tonika, seruma i hidratantnih krema možete dodati hranljive maske 1-2 puta nedeljno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group