5 različitih tipova kože i kako se brinuti o svakom od njih

Kao što oblačenje prema vašem tipu tela može da transformiše vaš izgled, prilagođavanje nege prema vašem tipu kože učiniće čuda i za vašu rutinu lepote.

Na kvalitet kože utiču brojni faktori, a isto tako različiti proizvodi postižu najbolje rezultate u zavisnosti od samog tipa vaše kože. Najbitnije jeste da utvrdite koji je vaš tip kože, a nakon toga sve što ostaje jeste odabir adekvatnih proizvoda.

Ovo su neke smernice na koje nije loše obratiti pažnju...

Suva koža

Neki od glavnih uzroka suve kože pripisuju se genetici, sezonskim promenama, nepravilnim navikama nege kože i starenju. Kod suve kože lica jedno od najsigurnijih opcija jeste mleko za čišćenje lica. Mleko će najbolje očistiti ovakav tip kože dok ga istovremeno neće isušiti dodatno. Ujedno dobru hidrataciju nikako ne bi trebalo zanemariti, naročito ukoliko dođe do perutanja. Potražite sastojke u svojim proizvodima kao što su cink oksid, mineralno ulje, skvalen, glicerin, pčelinji vosak, maslinovo ulje, kokosovo ulje, lanolin, kakao puter i dr.

Masna koža

Neki od glavnih razloga za masnu kožu kod ljudi su hormonske promene, klima (toplota i vlaga mogu izazvati), genetika i proširene pore. Za osobe koje imaju masnu kožu odličan izbor su tonici koji otklanjaju višak masnoće, nečistoću i mrtve ćelije kože, a ujedno utiču i na sprečavanje pojave mitisera.

Mešovita koža

Ukoliko je vaša koža varijanta između prethodna dva tipa, definitivno ne možete da pogrešite uz maske za dubinsko čišćenje jer one ravnomerno otklanjaju nečistoću kako sa masnih, tako i sa suvih delova lica.

Osetljiva koža

Glavni uzrok ovog tipa kože je preosetljivost nervnih završetaka prisutnih ispod vaše kože. Svaki stimulans, kao što su agresivni proizvodi, izlaganje suncu ili čak začinjena hrana, može izazvati osetljivost. Za osetljivu kožu uvek se preporučuju blagi preparati koji će je temeljno očistiti, ali na takav način da ne izazovu bilo kakve reakcije ili iritacije. Izbegavajte proizvode koji sadrže mirise, boje i parabene. Konsultujte se sa dermatologom da biste pronašli prave proizvode, sa odgovarajućim pH balansom za upotrebu na vašoj koži.

Koža sklona aknama

Za kožu koja je sklona aknama odličan izbor su preparati koji imaju funkciju pilinga, maske za čišćenje lica, kao i različita sredstva za umivanje. Nega ne mora da bude konstantna, a u obzir teba uzeti i kombinacije proizvoda koji odgovaraju jedni drugima. Ukoliko je problem ozbiljniji, najbolje je savetovanje sa profesionalcima, a ako ste već pronašli preparate koji vam odgovaraju i pomažu, naglasite ih kako biste pronašli ono što će imati najveći učinak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group