5 proizvoda koji će vam pomoći da se oslobodite žuljeva

Bilo da ste provele dugu noć u neudobnim visokim potpeticama ili  dugo pešačile u tesnim cipelama, žuljevi su neminovna pojava.  

Žuljevi su zadebljanja površnog, rožastog sloja kože, mali “džepovi” ispunjeni limfom - bezbojnom tečnošću i uglavnom se pojavljuju na nogama, na stopalima usled nošenja neudobne obuće. Oni mogu biti zaista dosadni i bolni, ali nema potrebe da brinete jer ovih pet proizvoda mogu pomoći da se brzo i lako oslobodite bolnih žuljeva.

Pogledajte koji vam proizvodi mogu pomoći u borbi sa žuljevima.

1. Dezodorans protiv znojenja

Žuljevi su često izazvani trenjem i vlagom. Operite i sasvim osušite noge, a zatim nanesite malo dezodoransa protiv znojenja direktno na noge čime ćete smanjiti trenje.

2. Hanzaplast

Novi par cipela može da izazove žuljeve na nogama. Hanzaplast može pomoći da sprečite žuljeve kada nosite vaše nove, omiljene cipele. Ako već imate žulj, budite oprezni kako ste stavili flaster. Ne zaboravite da uvek ostavite prostor između žulja i flastera.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj ima antiseptičko dejstvo i anti-inflamatorna svojstva i može pomoći da se brže otarasite vaših žuljeva. Pripremite šolju zelenog čaja i dodajte malo natrijum bikarbonata. Natopite lopticu vate u šoljici mešavine  zelenog čaja i primenite direktno na žulj.

4. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima anti-bakterijske osobine i može da spreči infekcije. Pomešajte malo jabukovog sirćeta sa vodom. Nanesite smesu direktno na žuljeve koristeći lopticu vate.

5. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje će vam pomoći da se oslobodite žuljeva u najkraćem vremenskom roku. Dovoljno je da samo nanesite ricinusovo ulje direktno na žulj I za nekoliko minuta on će nestati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group