3 uobičajene greške u nezi kože zbog kojih trošite novac nepotrebno

Mnoge žene prave ove greške, a da toga nisu ni svesne.

Da li nepotrebno trošite mnogo novca na svoju lepotu? Ne, ne mislimo na to ako kupujete luksuzne proizvode za negu kože ili ako radite skupe tretmane, već ako pravite jednu od sledeće tri uobičajene greške u nezi kože zbog kojih trošite proizvode i novac u isto vreme.

Otkrivamo vam 3 greške u nezi kože zbog kojih trošite novac bez razloga.

1. Umivate lice nakon maske

Kendal Džener je to uradila u videu koji predstavlja njenu rutinu nege kože, a iskreno se nadamo da vi nećete. Maske su prožete serumom, što znači da ako operete lice nakon što ih nanesete, bukvalno bacate svoj novac (i dragoceni serum). Nakon što uklonite masku, jednostavno koristite pokrete tapkanja kako biste pomogli vašoj koži da upije serum koji vam je ostao na licu.

2. Kremu nanosite nakon ulja za lice

Ako nakon ulja za lice nanesete hidratantnu kremu, bacate novac, a to je zato što jednostavno krema ne može da „prodre“ preko ulja i kao rezultat toga ne može da se upije u kožu i obezbedi joj hranljive materije. Zapamtite da je pravilan redosled nanošenja proizvoda za negu serum-hidratantna krema-ulje za lice.

3. Zaboravljate kremu za sunčanje

Možda često koristite tretmane i ulažete u skupe proizvode protiv starenja, ali i dalje vidite znake starenja na licu – šta nije u redu? Šta god da uradite da „zaustavite“ vreme, biće badava ako poslednji korak vaše jutarnje rutine (zima-leto) ne bude nanošenje kreme za sunčanje sa visokim indeksom zaštite.

Ne zaboravite da je svakodnevno izlaganje – čak i u oblačnim danima – UV zračenju bez zaštite odgovorno za 80% znakova starenja na koži.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group