3 uobičajene greške u kupatilu koje niste svesni da svakodnevno ponavljate

Neki rituali su postali naša druga priroda, do te mere da naš um ne misli da ima mesta za grešku. Kupatilo je jedno od njih.

Uključite tuš, podesite temperaturu, stanete pod vodu, stavite gel/sapun za tuširanje, uzmete sunđer, operete telo, izađete iz tuša… zar ne?

I dok stvari izgledaju/zvuče veoma jednostavno, u stvarnosti je mnogo grešaka! Od pogrešne temperature tuširanja do pranja lica pod tušem! Ne brinite kao i uvek, tu smo sa svim rešenjima.

Veoma topla voda

Možda je, posebno sada zimi, kupka sa jako toplom vodom ono što vas opušta, ali vaša koža ovo ne odobrava. Vruća voda dehidrira kožu jer uklanja prirodna ulja koja zauzvrat obezbeđuju potrebnu hidrataciju. Rezultat: koža postaje suva, ispucala ili se lako iritira. Rešenje je jednostavno (barem rečima): okupajte se mlakom vodom. Vaša koža će vam biti zahvalna!

Ne menjate sunđer

Ako se i dalje pitate kada ste poslednji put promenili sunđer u kupatilu, ovo je verovatno najidealniji razlog da počnete da koristite novi! To je zato što toplo okruženje (vodena para itd.) i vlaga prisutna u kupatilu pogoduju razvoju bakterija. Dakle, ako koristite prirodni sunđer, ne zaboravite da ga menjate svake 3-4 nedelje. Plus: Posle svakog kupanja obavezno ga okačite/čuvajte na mestu bez vlage sve dok se potpuno ne osuši.

Kupanje kombinujete sa čišćenjem lica

Možda mislite da na ovaj način svakodnevno štedite vreme, međutim, kombinovanje čišćenja lica sa kupkom može biti pogubno za kožu lica. To je zato što, kao što smo već rekli, topla voda u kupatilu dehidrira kožu, utičući na njenu zaštitnu barijeru, uklanjajući sva prirodna ulja koja doprinose njenoj hidrataciji. To dovodi do toga da koža, pored crvenila i iritacije, pokazuje intenzivnu suvoću. Umesto toga, dobro je umivati lice van tuša, mlakom do hladnom vodom i uvek sa pravim proizvodima!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group