3 jednostavne navike koje će vam pomoći da se rešite celulita

Ova tri jednostavna koraka pomoći će vam da se rešite celulita.

Naučno rečeno, celulit je rezultat metaboličkog poremećaja u potkožnom masnom tkivu. Suprotno popularnom verovanju, ovo nije bolest – celulit imaju svi, samo se stadijumi razlikuju. Stepen vidljivosti celulita zavisi od mnogih faktora: genetike, nivoa dnevne aktivnosti, ishrane i pravilne nege. Već smo govorili o hrani i napicima koje je najbolje izbegavati da biste se rešili celulita, ali u toj misiji borbe protiv „kore narandže“ mogu vam pomoći i brojne korisne navike.

Masaža suvom četkom

Masaža suvom četkom stimuliše protok limfe i cirkulaciju krvi, omogućava vam da uklonite mrtve ćelije kože i stimulišete rast novih. Redovnim izvođenjem ove procedure koža na problematičnim mestima je zategnuta, a „izbočine“ celulita postaju manje primetne. Za masažu koristite četku sa prirodnim vlaknima tako što ćete kružnim pokretima tretirati sva „problematična“ područja. Takođe pokušajte da započnete jutro skokovima koji su kao limfna drenaža - oni će vam pomoći da povećate protok limfe, ali i da se brže probudite.

@scampiswimwear

Pravilna nega

Tržište kozmetike je sada toliko bogato i raznoliko da se čini da možete pronaći lek za svaki problem. Kada birate anticelulitnu negu, treba da budete svesni da bez pravilne ishrane i barem minimalne fizičke aktivnosti nijedna krema neće delovati. Međutim, ako vodite računa o ishrani i bavite se sportom, specijalizovana kozmetika vam može pomoći da brže stignete do rezultata. Potražite proizvode sa kafom, ceramidima i prirodnim uljima. Oni će pomoći u stimulisanju limfnog toka, smanjenju pojave celulita, zategnutosti kože, učiniti je glatkom i elastičnijom.

Više vode

Pravilan balans vode u telu je ključ lepote i zdravlja. Naučno je dokazano da se i pri minimalnoj dehidraciji organizma (nedostatak 3-4% tečnosti) već postojeći celulit jače manifestuje, a može se pojaviti i novi tamo gde ga nije bilo. Pokušajte da pijete 2 litra čiste vode - ne bilo koje tečnosti - dnevno. Ovo će pomoći ne samo da se oslobodite omražene „pomorandžine kore“, već i značajno poboljšate opšte blagostanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group