Beauty - Nega

3 jednostavna načina da svoje trepavice učinite dužim

Duge trepavice su želja mnogih, zapravo, svi bismo želeli da ih imamo.

Ukoliko pripadate grupi srećnica koje imaju prirodno duge trepavice, blagosloveni ste. S druge strane, za mnogo žena veštačke trepavice izgledaju kao jedino rešenje. Ipak, hemikalije koje se koriste da biste iste zalepili za oči mogu biti otrovne i često dovode do iritacije oka, zbog čega nije preporučljivo da ih koristite. Zašto biste uopšte želeli da ugrozite svoje zdravlje kada možete na prirodan i potpuno bezbedan način dobiti trepavice o kakvim sve pripadnice ženskog pola maštaju? Sve što treba da uradite je da pratite tri jednostavna koraka.

1. ‘’Razmazite’’ vaše kapke masažom

Masirajući predeo očnih kapaka povećavate cirkulaciju, odnosno protok krvi do folikula trepavica. Na taj način više hranljivih sastojaka dopire do folikula, koji je, kako nam je svima poznato, direktno povezan sa rastom trepavica. Ne samo da ćete na ovaj način podstaći brži rast, već ćete takođe sprečiti lomljenje vaših trepavica. Ukoliko imate problem sa kosom možete ga rešiti time što ćete masirate teme glave. Vrhovima prstiju pravite nežne, kružne pokrete, masirajući pritom i koren trepavica. Postarajte se da vam ruke budu čiste pre nego što započnete sa masažom kako biste izbegli infekciju. Imajte u vidu da je u pitanju jako osetljiva regija, stoga ne bi trebalo da masaža traje duže od 6 minuta. Ponavljajte ovaj proces nekoliko nedelja i bićete prijatno iznenađeni.

2. Primenjujte ricinusovo ulje na koren trepavica

Dokazano je da ricinusovo ulje pomaže kod podsticanja rasta i volumena trepavica. Takođe, pomaže u borbi protiv mikroorganizama koji deluju negativno na rast trepavica. Generalno, ricinusovo ulje obiluje antibakterijskim i protivzapaljenskim svojstvima. Upravo ova svojstva pospešuju rast ne samo trepavica, već i obrva i kose, ukoliko želite isti efekat da postignete i sa njima.

Koristite nekoliko kapljica (jednu ili dve) kako biste nahranili vaše trepavice, ali pre nego što to uradite postarajte se da na vašim očima nema šminke kao i da je ulje ricinusa prirodnog porekla. Ulje možete naneti vrhovima prstiju ili pamučnim tuferom, stavljajući ga od korena ka vrhovima trepavica. Ponavljajte ovaj proces nekoliko puta nedeljno.

3. Koristite maslinovo ulje

Mislili ste da je maslinovo ulje dobro samo za kosu? Trepavice su takođe dlačice, tako da isti učinak koji ima kada je kosa u pitanju, važi i za trepavice. Maslinovo ulje štiti i hrani trepavice. Ukoliko se primenjuje u kombinaciji sa limunovim esencijalnim uljem, rezultati su očaravajući. Limun dodaje antiseptično i antimikrobsko svojstvo, štiteći na taj način od bilo kakve infekcije, a ukoliko nema infekcije, to znači da će vaše trepavice biti zdravije. Ovo ulje bogato je vitaminom E i oleinskom kiselinom, koja trepavicama daje tamniju boju. Esencijalno ulje kokosa takođe možete iskoristiti budući da ima ista svojstva kao limunovo ulje. Ipak, kao zamena za maslinovo ulje, moralo bi biti iskorišteno u kombinaciji sa uljem lavande. Koristite maslinovo ulje u kombinaciji sa uljem limuna pre spavanja, ispirajući ga ujutru toplom vodom i za nekoliko meseci videćete neverovatne rezultate.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group