10 užasnih stvari koje svaka devojka čini za svoju lepotu

Devojke važe za uredne osobe koje uvek izgledaju savršeno.

Teško je poverovati da devojke i dalje rade neke zaista užasne stvari kada je u pitanju briga o njihovom licu, higijeni četkica za šminku i uklanjanje dlačica sa tela.

Evo 10 užasnih stvari koje je svaka devojka napravila bar jednom u životu:

1. Ceđenje bubuljica

Svaka devojka je bar u nekom trenutku istiskala bubuljicu na licu. Ono što je najgore, posledice ne mogu uvek biti pokrivene šminkom jer se pojave ožiljci i rane na licu. Pa ipak, sve devojke ovo urade ponekad.

2. Pranje četkica za šminkanje

Verovatno mislite da je vaše lice čisto pre šminkanja i da ne morate stalno da perete četkice za šminku. Ali svi smo svesni da je to laž. I onda se pitamo zašto se pojavljuju bubuljice na licu, kao da ne znamo da se to verovatno desilo zato što nismo oprali četkice.

3. Koristiti istu maskaru dve godine

Maskaru treba da promenite na svaka tri meseca kako ne biste bile izložene riziku od infekcije oka. Mnoge devojke na ovo kažu: “Nema šanse. Maskara je skupa i ne možemo sebi da dozvolimo da trošimo novac na maskaru na svaka tri meseca." Ovo je racionalno objašnjenje svake devojke.

4. Popravljanje šminke oko očiju prstom i pljuvačkom kao da nema drugih opcija

Morate imati vlažne maramice kojima ćete obrisati šminku ako je potrebno, kao svaka odrasla žena. Iako pljuvačka radi odlično, zaboravite na ovaj užasan način popravljanja šminke.

5. Guliti lak sa noktiju

Trenutno nemate acetona, a samo pola laka je uklonjeno sa noktiju. Mnoge devojke gule lak, jer je ovo odličan način da provedu vreme na poslu kad im je dosadno. Ovo je štetno za vaše nokte, a takođe oko sebe ostavljate gomilu otpadaka od laka.

6. Istiskate više pudera nego što bi trebalo, pa rukama vraćate višak u bočici

Užasnije od ove činjenice je samo činjenica da vraćate puder u bočicu ukoliko je isceđen u sudoperi ili je pao na podu. Iako je puder skup, ne radite ovo.

7. Pokušaj da se očiste pore na nosu snažnim stiskanjem

Ne samo da ovo nema efekta, već je nos izuzetno crven kasnije. Zašto je crven? Jer vas vaš nos upozorava da koristite traku za čišćenje pora sledeći put.

8. Koristite slomljene kutijice od kamenog pudera koje se prelivaju svuda svaki put kada je otvorite

Zato što je lakše očistiti prah na svojih crnih pantalona, nego da nabavite novu kutiju.

9. Spavanje sa šminkom

Najčešći beauty savet koji možete pročitate u svim mogućim časopisima je da ne spavate sa šminkom. Kada pročitate verovatno kažete: "Da, da, ja to znam" i onda i dalje nastavljate to da radite. Ne samo da je spavanje sa šminkom štetno za vaše lice, već ćete teško ukloniti maskaru i ostatke pudera sa belog jastuka.

10. Koristite prste kao četkicu za nanošenje rumenila

Shvatićete da je to loša ideja čim se pogledate u ogledalo i shvatite da izgledate kao 2-godišnji klinac koji se upravo sam našminkao.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group