10 lakih koraka do gušćih i dužih trepavica

Ako prirodno imate Bambi trepavice, onda ste veoma srećni.  

Ukoliko ste isprobali sve moguće preparate za rast trepavica, i niste videle rezultate postoji nekoliko stvari koje još uvek možete da uradite da bi vaše trepavice rasle, postale duže i gušće. Istina, morate potrošiti vreme i naučiti neka pravila, ali rezultat je vredan toga.

Posetite dermatologa

Želite da "zamahnete trepavicama i poletite"? Pronađite vreme u svom rasporedu da posetite profesionalca. Ovo je posebno važno ako osećate da je rast katastrofalno spor ili primetite da je počeo obilan gubitak. Sve što ometa rast drugih dlačica može poremetiti i rast trepavica: to može biti nezdrava ishrana, jak stres i hormonske fluktuacije... Nedavno se pojavio novi razlog za "inhibiciju" - redovna upotreba veštačkih trepavica. Pokazalo se da izaziva takozvanu „trakcionu alopeciju“ (gubitak dlačica koji je traumatične prirode), sličan onom koji se javlja na glavi zbog pletenica. Ukratko, prvo treba da pogledate koren problema.

Očistite trepavice

Jedan od glavnih uslova za lepe trepavice je pravilna higijena kapaka. Mnogi različiti faktori mogu uticati na razvoj infekcija i usporiti rast trepavica. Dakle, održavanje čistoće će pomoći u sprečavanju ove vrste problema. Trljanje očiju u svim pravcima tokom večernjeg pranja je bezvredno. Navlažite pamučne tufere dvofaznom tečnošću ili uljem, nanesite ih na oči na nekoliko sekundi, a tek onda glatkim pokretima pravo nadole uklonite maskaru i senke. Ovo će sačuvati vaše trepavice i izbeći nepotrebne bore.

Svake večeri hranite trepavice uljem

Možete koristiti hladno ceđena nefiltrirana ulja. Ulje koštica kajsije, na primer. Uzmite tanak štapić, uronite ga u bočicu, a zatim nanesite proizvod tačno duž linije rasta. S jedne strane, ovo je dobra hidratacija, a s druge, sposobnost postizanja veće dužine. Ulje kajsije sadrži ricinoleinsku kiselinu i esencijalne masne kiseline, koje poboljšavaju cirkulaciju krvi i stimulišu procese rasta.  

Koristite serum za rast trepavica

Životni ciklus trepavica je prilično dug: od 30 do 60 dana. A ako su vaše "bebe" oštećene ili suve, onda mogu prerano ispasti. Da se ​​to ne dogodi, potrebna im je podrška u vidu kozmetičkog seruma.

Uzmite biotin, vitamin B

Biotin pomaže u jačanju kose, poboljšanju stanja kože i noktiju. Ali prvo, obavezno razgovarajte o ovom pitanju sa svojim lekarom kako bi on odabrao tačnu dozu.

Uvijte trepavice pre nanošenja maskare

Ako prvo koristite maskaru, pa tek onda uvijate trepavice, onda se povećava rizik od nepredviđenog "lomljenja i oštećenja". Inače, ista stvar se dešava kada ste zaboravili da skinete šminku i ujutru pokušavate da trepavice uvijete uvijačem. Ukratko, uvijte trepavice samo kada su čiste i na njima nema tragova šminke.

Izaberite maskaru sa hidratantnim sastojcima

Među najboljim dodacima su pantenol i pčelinji vosak.  

Promenite maskaru svaka tri meseca

U svakom slučaju, pokušajte da to uradite, jer je veoma važno da koristite proizvod koji ne sadrži bakterije. Svaki put kada izvadite četkicu iz tube, vazduh ulazi tamo gde ne bi trebalo da bude. Prvo, isušuje formulu, a drugo, promoviše proliferaciju bakterija. Tako da posle tri meseca aktivne (što znači skoro svakodnevne) upotrebe mogu da se pojave grudvice, a u najgorem slučaju i nosioci infekcije.

Ne spavajte licem nadole

Nije bitno da li imate duge ili kraće trepavice – zaboravite da  „gnjurite u jastuk“, jer banalna mehanička oštećenja takođe mogu ugroziti vaše trepavice. Pokušajte da se odmarate na boku ili leđima da biste izbegli nepotrebno trenje.

Očešljajte trepavice

Kao i kod kose na glavi, trepavice treba temeljno češljati okruglom četkom (poželjno dva puta dnevno). Pažljivo odvojene, a ne spojene zajedno, izgledaju mnogo bolje i rastu u pravom smeru, a ne nasumično.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group