Beauty - Make up

Micelarna voda od A do Š

Poslednjih nekoliko nedelja, većina nas je zatvorena kod kuće.

Ostanak kod kuće, podrazumeva automatski manju ili totalno eliminisanu potrebu za šminkanjem. S druge strane, i proizvodi koje koristimo za uklanjanje šminke se ređe koriste. Ako ste se pronašli u ovim redovima, bićete zaintrigirani tekstom koji sledi.

Najveći broj devojaka se upravo iz navedenih razloga većinom opredeljuje za upotrebu micelarne vode. Ovaj proizvod u većini slučajeva – leti ispod radara. Šminkeri i kozmetičari širom sveta se zaklinju u pozitivno delovanje micelarne vode, a milioni devojaka potvrđuju njen efekat. Da li ste se ikad zapitali, znate li dovoljno o ovom proizvodu za negu kože lica?

Šta je zapravo micelarna voda?

Micelarna voda je proizvod koji nosi etiketu 3 u 1. Osmišljen kao sredstvo za čišćenje, hidrataciju i toniranje, omogućava vam da imate besprekorno nežnu, osveženu, glatku kožu, bez masnoće i tragova šimnke. Ova tečnost za čišćenje se sastoji od sitnih kuglica koje se nazivaju micele, a deluju efikasno pri uklanjanju tragova prljavšine i ulja sa lica. Micelarna voda u sebi sadrži mešavinu pročišćene vode, hidratantnih sastojaka i blagih površinskih aktivnih materija koje čiste pore bez isušivanja kože.

Koja je razlika između klasičnog tonera i micelarne vode?

Iako imaju slična dejstva, koja se baziraju na održavanju hidratacije kože, toner i micelarna voda imaju drugačiju svrhu. Micelarna voda u sebi sadrži efekat čišćenja, što tonik ne sadrži. Tonik jednostavnije rečeno predstavlja bazu za dobru hidrataciju.

Za razliku od brojnih sredstava za čišćenje lica, micelarna voda nije agresivna. Ista ni u kom slučaju neće oštetiti površinu vaše kože i na taj način stvoriti potencijalno tlo za razvoj bakterija. Micelarna voda u sebi ne sadrži alkohol i samim tih je preporučljiva za svakodnevno korišćenje. Vrlo često se dešava da tonici i druge esencije za čišćenje lica u sebi sadrže hemikalije koje izazivaju crvenilo kože, nelagodnost odnosno svrab pri korišćenju, ili isušivanje iste. Micelarna voda je zamišljena kao nežnija varijanta, mnogo vlažnija koja podrazumeva ispiranje nakon upotrebe.

Kako se koristi micelarna voda?

Micelarna voda se koristi poput svih drugih sredstava za čišćenje, s tom razlikom da je nesmetana za upotrebu i ujutro i uveče. Tupferi ili blaznice za lice su najbolji za nanošenje i upotrebu micelarne vode. Istu je potrebno naneti na lice i očistiti isto pre upotrebe dnevnih ili noćnih krema, ali i kozmetike u vidu šminke.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group