Beauty - Kozmetika

Preparati za negu masne kože po savetu dermatologa

Svakodnevno dermatolozi prepisuju brojne preparate za negu kako suve, tako i masne kože hiljadama žena širom sveta.

Međutim da li ste se ikad zapitali šta oni sami koriste za negu kože? Kojim preparatima rešavaju date probleme i kako svoju kožu održavaju čistom? Ovom prilikom iznosimo pred vas savete Elise Lov, dermatologa koji se uspešno izborio sa problematičnom masnom kožom.

Nakon što je dugi niz godina još kao srednjoškolka i kasnije tokom studiranja, ova mlada žena imala velikih problema sa bolnim aknama, pravo je osveženje videti njeno lice bez tragova istih. Svesna težine problema koji je na svojoj koži lica iskusila, Elis je posvetila svoj rad pre svega edukaciji mladih devojka po pitanju nege njihove kože. Od toga zapravo sve i potiče – od pravilnog pristupa koži i nege adekvatnim preparatima.

Dr Elis diplomu dermatologa stekla je u Njujorku, i mada više nema problema sa aknama na licu, ona i dalje obraća pažnju na proizvode koje koristi za negu lica, imajući u vidu svoju kožu sklonu pojavi akni. Ako ste i sami imali problema sa njima, onda znate da vas strah od ponovne pojave nikad zapravo ne napušta. Pored akni, ova mlada doktorka je imala problem i sa pigmentacijom kože, sa kojom se takođe uspešno izborila. Saznajte kako.

Kako negovati masnu kožu sklonu aknama?

Njena tajna je u rotaciji sredstava za negu kože lica. Njena kolekcija preparata za čišćenje i negu lica sadrži različite proizvode koje upotrebljava u zavisnosti od stanja kože, u datom momentu. Međutim uvek su u pitanju nežna sredstva za čišćenje lica, koja efikasno čiste ali ne oštećuju površinu kože. Budući da ima problema sa masnom kožom, medikamenti koje koristi koži vraćaju normalnu kompoziciju.

Zimi koristi:
  • Neutrogena Hydro Boost Gentle Cleansing Lotion

  • Cerave Hydrating Cleanser 

Leti koristi:
  • Glamderm Glycolic Clarifying Cleanser

  • PanOxyl Acne Foaming Wash

Dr Elis upotrebljava Vichy Mineral 89 Face Serum za hidrataciju kože, pre upotrebe drugih sredstava za čišćenje lica. U sastavu ovog seruma nalazi je hijaluronska kiselina i visok procenat minerala koji su zaslužni za stvaranje prirodne barijere na koži i smanjenje iritacije.

Takođe dr Elis se oslanja na serume Vitamina C bez ulja. Budući da je Vitamin C važan za osveženje kože, a da je teško pronaći proizvod koji sadrži isti a nema u sebi ulje, dr Elis je svoje poverenje poklonila Obagi Clinical Vitamin C formuli.

Problem sa pigmentacijom u velikoj meri joj rešava Colorescience Sunforgettable Total Protection SPF 50. Ovaj proizvod služi kao efikasna zaštita od UVA i UVB zračenja.

Ž.J.

Izvor: Women's Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group