Napravite domaći tonik od ruže

Ruže se vekovima koriste u beauty rutinama i kozmetičkim proizvodima.

Ružina vodica je odlično prirodno sredstvo za negu kože. Ova tečnost spada u najstarija sredstva za ulepšavanje kože lica. Ružina vodica je bila omiljena kupka Julija Cezara, a zahvaljujući istinskim blagodetima koje pruža, održala je svoju popularnost sve do sada. Ružina vodica je prirodan, blagi čistač lica i može pomoći u uklanjanju sebuma sa lica i umiriti vašu kožu.

Tonik od ruže će vašu kožu učiniti svežom, a redovnim korišćenjem vam može pomoći i u borbi protiv hiperpigmentacije. Veoma nežan, odgovara svim tipovima kože i možete ga koristiti svakodnevno.

Ružinu vodicu možete i sami napraviti vrlo jednostavnim postupkom. U staklenu teglu stavite sveže i oprane latice od 10 cvetova ruža. Prokuvati 3 dl destilovane vode i njome preliti latice u tegli. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Nakon toga, uz pomoć gaze procedite latice  tako da se iz njih izvuče sto je moguće više tečnosti. Ružina vodica je gotova i spremna za upotrebu.

Pogledajte video za detaljnija uputstva.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group