Upropastili ste kosu farbanjem – ne paničite!

I pre nego što zaplačete (opravdano) pred ogledalom, gledajući katastrofu koja vam se dogodila pošto ste se sami ofarbali, zastanite i udahnite duboko.

Svi grešimo, i svi imamo one dane kada nam ništa ne ide od ruke. Postoje brojni načini na koje možete da upropastite izgled svoje kose, farbajući se kod kuće, pre svega jer ovaj posao s razlogom prepuštamo profesionalcima - od boje kose kojoj se ni u snu niste nadali, do potpunog spaljivanja vlasi jakim hidrogenom. Ali ništa od svega toga nije vredno vaših suza i nerviranja. Konsultovali smo stručnjake na ovom polju i donosimo vam preko potrebnu pomoć.

Iako, podvlačimo, nije preporučljivo da se sami farbate, neželjeni efekat koji ste dobili u vidu boje koja vam se ne dopada, možete popraviti uz pomoć specijalnog šampona – Deep Clean Clarifying. Upotreba ovog šampona u proseku 2-3 puta nedeljno omogući će da se molekuli boje na vašoj kosi brže razgrade. Ova metoda će posvetliti vašu kosu do dve nijanse najviše.

Ako je rezultat vašeg farbanja kod kuće najsličniji zakrpi, stvari su malo manje komplikovane nego u gornjem slučaju. Sve što treba da uradite jeste da ponovo prefarbate kosu celom dužinom fokusirajući se na delove koji deluju kao loše zakrpe. Ukoliko koristite sredstva za izbeljivanje, njih svakako koristite samo na mestima koja ste prethodno preskočili. A kako biste u budućnosti izbegli ovakve probleme, prilikom samostalnog farbanja nanoste boju u manjim serijama. Na taj način ćete lakše držati fokus na delu.

Ukoliko ste se samostalno oprobali u izbeljivanju kose, a pozitivan rezultat je izostao, postoji rešenje i za vas. Narandžasti tonovi, nisu retkost kod DIY farbanja i sa njima se profesionalni frizeri često susreću. U ovakvom slučaju potreban vam je toner kako biste dobiji nijansu koju ste želeli. Ukoliko vaša kosa vuče na zlatnu boju više nego što biste želeli, potražite šampon i regenerator na bazi ljubičaste boje. Za sve one varijante koje vuku ka narandžastoj, trebaće vam kolekcija na plavoj bazi. A ako ste jedna od onih nesrećnih dama čija je kosa odjednom pozelenela, vama će i više nego pomoći najobičnija tuba kečapa. Zvuči suludo, ali pomaže!

Ž.J.

Izvor: EliteDaily

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group