Top 5 stvari koje žene starije od 40 godina ne bi trebalo da nose

Čak i ako izgledate upola mlađe, kada imate 40 godina, postoje neke stvari koje bi trebalo da izbegavate da nosite.

Niste mladi, ali ni suviše stari i još uvek možete da nosite različite trendove, ali bolje je izbegavati neke određene stilove.

Naravno da ne postoji stil kog morate da se pridržavate kada imate više od 40 godina i nema potrebe da pratite sve modne trendove u pokušaju da pronađete odgovarajući stil za žene koje su starije od te dobi, ali morate da pogledate svoje telo i da budete svesne kako biste izgledale u nekoj odeći i modnim dodacima. Ponekad novi trendovi i društvo koje nas okružuje mogu da nas zbune i da nas navedu da nosimo nešto što je „pogrešno“ i što ne pristaje našim godinama.

U nastavku otkrijte koje komade modni stručnjaci predlažu da zaboravite, ukoliko ste +40.

1. Prozirna odeća

Prozirna odeća je oduvek činila jedan deo našeg ormana i nije nimalo čudno da je i vi imate u vašem. Međutim, kako dizajneri kažu, prozirna odeća je namenjena mlađoj populaciji. Doduše, sa ovakvom vrstom odeće treba uvek biti oprezan bez obzira na godine. Nikada, naravno ne treba preterivati, ali prozirni gornji delovi odeće su „dozvoljeni“ mlađim devojkama, dok na damama u četrdesetim, mogu da izgledaju isuviše vulgarno. Pored ovoga, stoji i još jedna činjenica: muškarci više vole zagonetnost, tako da je bolje da birate polu - prozirnu odeću kao što su na primer, suknje sa čipkanim delovima, maksi suknja sa  prozirnim delom, bluza sa čipkastim rukavima itd. U ovakvoj odeći ćete izgledati elegantno i privlačno!

2. Kratke majice

Nebitno od toga da li vam je telo, a pogotovo stomak, u savršenom stanju, kratke majice u kojima će vam se videti stomak ipak nisu idealne za sve žene. Opredelite se za majice koje će istaći vašu vitku figuru, ili za majice koje imaju otvor na leđima ili skroz gola leđa. Umereno dekoltirana majica je takođe vrlo poželjna. Naglasiće seksepilnost i prefinjenost jednim udarcem.

3. Uske i iscepane farmerke

Verovatno ćete se složiti sa nama - da uske, a još i iscepane farmerke nikako ne idu uz iskustvo i izgled žene u ovim godinama. Ostavite opušten izgled devojkama kojima se još uvek ne uzima za ozbiljno način oblačenja. Vama pristaju malo ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle.

4. Previše nakita

Kako mnogi stilisti kažu, ne sme se preterivati sa nakitom posle četrdesete jer tada treba da vlada umerenost, a pregomilavanje može samo da vam doda godine!

5. Prevelike tašne

U ovim godinama, vodite računa da ne preterujete sa veličinom tašni koje kupujete. Što ste stariji - to bi torbe trebalo da budu manje i elegantnije. Ipak vam ne treba mnogo stvari, a i znate šta vam konkretno treba kada izađete negde.

Šta vi mislite o ovim pravilima, da li ih se pridržavate ili ne?

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group